Yrityspalvelut

Autamme sinua uuden liiketoimintaosa-alueen suunnittelussa, nykyisen toiminnan kehittämisessä, eri rahoitusvaihtoehtojen arvioinneissa ja yritystukien haussa. Meiltä saat lisätietoa myös yhteistyöhankkeiden mahdollisuuksista.

Yritysasiantuntija Etela Suomi kuva Paivi Meronen

Onko sinulla maaseudulla sijaitseva yritys tai harjoitatko muuta yritystoimintaa maatalouden ohella? 

Maaseudun yritystuet antavat monipuolisia mahdollisuuksia yritystoiminnan aloittamiseen, laajentamiseen ja kehittämiseen. Myös maatila, joka harjoittaa saman y-tunnuksen alla muuta yritystoimintaa, voi saada maaseudun yritystukia. Haluatko kuulla lisää tarjolla olevista asiantuntijapalveluista, rahoituksesta ja haettavista tuista?

Yritysasiantuntijamme auttavat sinua uuden liiketoimintaosa-alueen suunnittelussa, nykyisen toiminnan kehittämisessä, eri rahoitusvaihtoehtojen arvioinneissa ja yritystukien haussa sekä ohjaavat yhteistyöhankkeisiin muiden yrittäjien kanssa tai innostavat oman yhteistyöhankkeen suunnitteluun.

Hyödynnä monialaisen tiimimme osaamista ja ole meihin yhteydessä! 

Maaseudun yritysten elpymisvaroilla tukea investointeihin

Maaseudun mikro- ja pienyritykset sekä maatilakytkentäiset yritykset voivat hakea tukea investointeihin, jotka koskevat digitaalisuuden lisäämistä sekä uusiutuvan energian käyttöönottamista ja -lisäämistä. Investoinnit voivat olla esim. aurinkopaneeleita, ilmalämpöpumppuja, biolaitosten rakentamista, uusiutuvan energian tuotantoa oman yrityksen käyttöön, energia ja materiaalitehokkuuden parantamista tai hävikin pienentämistä tai uusiutuvaa energiaa tuottavien laitosten uudistamista.

Yrityksen kehittämisavustuksella uutta suuntaa ja kasvua

Tarvitseeko yrityksesi nostetta liiketoiminnan uudistumiseen tai kansainvälistymiseen? Onko tavoitteenasi toimia kannattavammin muuttuneilla markkinoilla tai parantaa kasvun ja kansainvälistymisen edellytyksiä? Kehittämisavustuksen avulla voit kehittää jo olemassa olevaa liiketoimintaa tai luoda yrityksen kannalta täysin uutta liiketoimintaa. Avustusta voidaan myöntää pk-yritysten kehittämistoimenpiteisiin ja investointeihin, kun yritys haluaa panostaa merkittävästi uudistumiseen tai pyrkii kasvamaan. Kehittämistoimenpiteisiin liittyviä palkka-, konsultointi-, matka-, messuosallistumis- ja vastaavia menoja voidaan tukea enintään 50 %:lla avustuksen perusteena olevista menoista. Hankkeeseen sisältyviä investointeja voidaan tukea yrityksen koosta ja sijainnista riippuen 10–35 %:lla avustuksen perusteena olevista menoista.

Voit hakea rahoitusta EURA 2021 -järjestelmästä tai kansallisen ja EU:n elpymis- ja palautumistukivälineen (RRF) mukaisesta rahoituksesta. Kysy lisää!

Yritysten kehittämispalvelut

Tiesitkö, että toimivalla yrityksellä on mahdollisuus hakea apua yrityksen kehittämiseen helposti ja edullisesti? ELY-keskus tarjoaa asiantuntijoiden apua sekä räätälöityjä ja kustannustehokkaita palveluita pk-yrityksille, jotka haluavat kehittää liiketoimintaansa, kasvaa, uudistua ja kansainvälistyä.

ProAgria Etelä-Suomi ry on yksi ELY-keskusten Yritysten kehittämispalveluiden palveluntuottajista. Kysy lisää yritysasiantuntijoiltamme.

ANALYYSI-palvelun avulla saat kokonaiskuvan liiketoimintasi nykytilasta sekä selkeän kehittämissuunnitelman. Analyysissa kartoitetaan kokonaisvaltaisesti yrityksesi liiketoiminnan nykytila ja kirkastetaan sen kilpailuedut yhdessä asiantuntijan kanssa. Saat yrityksellesi konkreettisen kehittämissuunnitelman, jossa määritellään tavoitteet, kehittämiskohteet ja tarvittavat toimenpiteet 2–3 vuodeksi eteenpäin. Analyysin kesto on tavallisesti yhden päivän, ja se maksaa yritykselle 260 euroa + alv/päivä.

KONSULTOINTI palvelun avulla voit kehittää liiketoimintaasi eturivin asiantuntijoiden avulla kustannustehokkaasti. Suunnitteletko yrityksellesi kasvua kotimaassa, kansainvälistymistä tai omistajanvaihdosta? Mietitkö liiketoiminnan digitalisointia tai kaipaatko markkinoinnille uutta suuntaa? Onko yritykselläsi rekrytointisuunnitelmia? Vai haluatko tukea innovaatiollesi?

Osa-alueet:

Kasvu ja kansainvälistyminen
Tuottavuus ja digitalisointi
Markkinointi ja asiakkuudet
Johtaminen ja henkilöstö
Innovaatioiden kaupallistaminen


Yritysten kehittämispalvelut logo

Konsultoinnin kesto on 2–5 päivää kerrallaan, ja se maksaa yritykselle 325 euroa + alv/päivä. Konsultointia voi saada korkeintaan 15 päivää kolmen vuoden aikana.