Investointi eteni mutkattomasti

1 min lukuaika

Referenssit

Konepaja Aho sai apua uuden laitteen investointisuunnitteluun ProAgrian yritysasiantuntijalta Kirsi Sinisillalta.

Konepaja Aho Oy:n hallituksen puheenjohtaja Mika Salo (vas.), ProAgria Etelä-Suomen yritysasiantuntija Kirsi Sinisilta ja KonePaja Aho Oy:n toimitusjohtaja Arto Tanskanen.
Konepaja Aho Oy on Turengissa toimiva perinteinen konepaja. Se valmistaa alihankintana mittatarkkoja komponentteja Suomen johtaville teollisuusyrityksille heidän valmistamiinsa laitteisiin ja koneisiin.

- Yrityksellä menee hyvin ja työntekijöitä on tällä hetkellä kahdeksan. Uuden koneen myötä, ja muutenkin, työntekijämäärää tullaan kasvattamaan, toteaa Konepaja Aho Oy:n hallituksen puheenjohtaja Mika Salo.

Yrittäjät toteavat, että ammattitaitoisen työntekijän saaminen on haastavaa. Kun hyvä työntekijä saadaan koulunpenkiltä koulutettua, niin seuraavaksi hän jääkin yrityksestä eläkkeelle, he naurahtavat.

Yhteistyöllä investointisuunnitelmasta hakuprosessiin

Konepaja Aho sai apua uuden laitteen investointisuunnitteluun ProAgrian yritysasiantuntijalta Kirsi Sinisillalta. Yrityksen nykytila analysoitiin, ja tuloksien perusteella pohdittiin hankinnan kannattavuutta, yrityksen taloudellista tilannetta sekä rahoitusvaihtoehtoja. Keskustelua käytiin yhdessä yrittäjien ja Sinisillan kanssa.

Lopputuloksena saatiin rahoittajan käsiteltäväksi hakemus laskelmineen. Hakuprosessi sujui mutkattomasti.

- Investointitukihakemusten teksti on melkoista kapulakieltä, joten apu tuli tarpeeseen, toteaa yrityksen toimitusjohtaja Arto Tanskanen.

Prosessin aikana tutummaksi käyneiden yrittäjien kanssa keskusteltiin yhteistyön jatkosta ja mahdollisuuksista, kuten strategiatyöstä tai työntekijöiden rekrytointiasioista. Yrittäjät kertoivat, että yrityksen vahvuuksia ovat vankka ammattitaito, pitkäkestoiset asiakassuhteet ja joustavuus. Niillä yritys on toiminut jo reilut 50 vuotta.