Ilmastoratkaisut

Keskitymme kanssasi kannattavuutta ja tuottavuutta tukeviin ilmasto- ja energiaratkaisuihin. Luodaan yhdessä ilmastomuutoksen haasteista mahdollisuuksia.

Nurmipaakku asiantuntijan kadessa

Ilmastoratkaisut tukevat yrityksen varautumista ja sopeutumista muuttuvaan ilmastoon, toimintaympäristöön ja asiakasodotuksiin. Kiinnostaako sinua selvittää yrityksesi hiilijalanjälki ja kehittää toimintaa entistä vastuullisemmaksi? Saat asiantuntijoiltamme apua, miten lähteä liikkeelle ja mitä voit tehdä.

Ilmastoratkaisupalvelumme perustuvat maatiloilla vuosikymmeniä sitten aloitettuun järjestelmälliseen ympäristötyöhön. Ilmastoviisas maatilayritys on hyvin hoidettu ja vastuullinen kokonaisuus.

  Tavoitteena muutoskestävä ja kannattava maaseutuyritys

  Yhdessä voimme hakea ratkaisuja ja keinoja sadontuotannon ja tuotosten parantamiseen, maan kasvukunnon ja vesitalouden kohentamiseen, ravinteiden tehokkaaseen hyödyntämiseen, energian säästöön ja luonnonmonimuotoisuuden edistämiseen.

  Mistä voin aloittaa?

  Viljelysuunnittelun yhteydessä voidaan jo arvioida tuotantosi kestävyys ilmastonäkökulmasta, esimerkiksi eri peltolohkojesi viljely- ja satovarmuus sekä tuottokyky, tuotantopanosten oikea käyttömäärä, pellon orgaanisen aineksen ja hiilen määrän kehitys sekä talviaikaisen kasvipeitteisyyden taso. Kotieläintuotannon asiantuntijamme osaavat kertoa, millä toimenpiteillä pienennetään kotieläinten vaikutusta ilmastonmuutokseen. Energiasuunnitelmalla näet nykyisen energian kulutuksen, ja sen avulla voidaan miettiä, miten energiankäyttöä voidaan tehostaa.

  Tutustu Ilmastoviisas maatilayritys sekä Uudistuva kasvintuotanto -kirjoihin verkkokaupassamme.

  Kuuntele Ilmastoviisaat-podcast ja seuraa Ilmasto muutoksessa -blogia. YouTubessa voit tutustua videoiden kautta aiheeseen täältä.

  Työkaluja ilmastoviisaaseen kehittämiseen

  Haluatko kuulla lisää ilmastoratkaisuista?

  Jätä meille yhteydenottopyyntö.