Talous

Teetkö päätökset yrityksessäsi talouden näkökulmasta? Pohditko kannattavuutta? Mietitkö, miten tuotanto vaikuttaa talouteen? Osaavan asiantuntijatiimin kanssa johdat yritystäsi talouden näkökulmasta ja löydät kannattavimmat ratkaisut.

Kolme ProAgrian talousasiantuntijaa

Talous ja tuotanto kulkevat käsi kädessä. Teemme tiimityötä, joten käytössäsi on paras osaamisemme taloudesta, tuotannosta ja johtamisesta. 

Talouden johtaminen haltuun

Taloutta ja tuotantoa analysoimalla, saat kattavaa näkemystä yrityksesi kehittämiseen.

Tilinpäätöstä analysoimalla voidaan löytää kehityskohteet ja määrittää seurattavat tunnusluvut Bisnes+:n mittareiksi. Bisnes+ helpottaa tavoitteiden asettamista ja tulosten seuraamista.

Voimme myös pohtia, miten päästä alhaisempiin kustannuksiin ja parempaan taloudelliseen tulokseen. Tulosanalyysin avulla saat selkeän kuvan yrityksesi taloudellisesta tilanteesta sekä kehitysehdotuksia kannattavuuden, maksuvalmiuden ja vakavaraisuuden parantamiseksi.

Tunnetko tuotantosi kustannukset?

Oman yrityksen tuotantokustannusten tunteminen tuo hyvän pohjan yrityksen talouden hallintaan. Autamme sinua laskemaan kotieläintuotannon tai kasvintuotannon tuotantokustannuksia ja pohdimme kanssasi tehostamisen paikkoja. Kehittämiskohteiden analysoinnissa hyödynnämme vertailutietomme. 

Tuotantokustannusten avulla voimme auttaa määrittelemään tuotteellesi tai palvelullesi hinnan, jolla yritystoiminta on kannattavaa. 

Suunnittelusta toteutukseen

Asiantuntijamme sparraavat talouden johtamisessa ja maksuvalmiuden hallinnassa. Löydämme sinulle parhaat ratkaisut rahojen riittämisen varmistamiseksi sekä ostojen, myyntien ja investointien ajoittamiseen. Tunnemme myös maaseudun yrittäjyyden rahoituskanavat, keskustelemme mielellään kanssasi mahdollisuuksista.

Kanssamme voit suunnitella yrityksesi taloutta niin pitkällä kuin lyhyelläkin aikavälillä. Talouden suunnitteluun ei tarvita investointisuunnitelmia, halu menestyä riittää. Asiantuntijatiimi auttaa sinua seuraamaan tuloksia ja varmistaa tavoitteisiin pääsemisen.

Olemme apunasi myös, kun pohdit

  • omistajanvaihdosta, sukupolvenvaihdosta tai yritysmuodon vaihdosta kuten yhtiöittämistä
  • muuta yritystoimintaa maatalouden rinnalle
  • investoinnin toteutusta tai investointitukea
  • veroasioita, kuten verosuunnittelua, veroilmoitusta, maatalousverotusta ja metsäverotusta
  • kirjanpitoa
  • tukihakua
  • taloussuunnitelmaa, kannattavuuslaskelmia tai liiketoimintasuunnitelmaa
  • pellonvuokrasopimuksen tai kauppakirjan tekoa
  • maatilakiinteistön ostamista, myymistä tai vuokrausta
  • maatilan hallittua alasajoa

Jätä meille yhteydenottopyyntö