Tavoitteena Suomen mukavin saari

2 min lukuaika

Referenssit

Heinolan Heinäsaaren visiona on olla Suomen mukavin saari, jossa viihtyvät sekä asiakkaat että työntekijät.

Elina Hynninen (vasemmalla) ja Päivi Naukkarinen uskovat, että henkilökunnan jaksamisesta huolehtiminen tuottaa hyviä onnistumisia myös asiakkaiden kanssa. Kuva: Pauliina Pennanen
Heinolan kaupunki huutokauppasi Heinäsaaren leirintäalueen kiinteistöt viime vuonna. Päivi Naukkarinen ehdotti ystävälleen Elina Hynniselle kohteen huutamista. Voitto osui kohdalle ja yli 60-vuotias leirintäalue aloitti tammikuun alussa Heinolan Heinäsaari Oy:nä. Tavoitteena on jatkaa leirintäaluetoimintaa ja kehittää ympärivuotisia matkailupalveluja. Yhtiön kolmas osakas on Tuula Ihamäki.
– Jatkamme niillä resursseilla, jotka ovat nyt valmiina ja kehitämme toimintaa pikkuhiljaa. Meillä on 40 vuoden vuokrasopimus maapohjasta, eli pitkäjänteistä työtä olemme tekemässä, Hynninen sanoo.
Yrityksen perustamista ja tukimahdollisuuksia selvitellessään hän sai vinkin ottaa yhteyttä ProAgrian yritysasiantuntijaan Karita Aléniin. He kartoittivat yhdessä tukimahdollisuudet ja laskelmat sekä toimenpidesuunnitelman yrityksen perustamistuen hakemista varten.
– Oli innostavaa ja luovaa keskustella Elinan kanssa sekä koota yhteen perustamistoimenpiteet, joihin olisi tuensaantimahdollisuudet. Taustalla oli jo hyvin laaditut suunnitelmat ja yhteydenotto Päijänne-Leaderiin.

Vastuullisuutta ja iloa elämään

Tarkoituksena on laatia luonnonympäristöltään arvokkaalle Heinäsaarelle vastuullisuussuunnitelma, joka yhdistää kestävän matkailun ja luonnon monimuotoisuuden. Sitä on alustavasti selvitetty ProAgrian maisema-asiantuntijan Laura Puolamäen kanssa.
Keskustelut jatkuvat myös Heinolan kaupungin elinkeinopäällikkö Liisa Koski-Lukkarin kanssa. Yhdessä on mietitty, mitä Heinäsaaressa pystytään tekemään ja miten kaupunki voisi auttaa esimerkiksi isomman laiturin rakentamiseen liittyvissä lupa-asioissa.
– On todella hienoa, että Heinäsaareen saatiin paikalliset yrittäjät, jotka lähtivät määrätietoisesti uudistamaan toimintaa. Kaupungin tavoitteena on edistää Heinolan matkailua yhdessä yrittäjien kanssa ja osaltaan olla rakentamassa matkailualan yritysten ja muiden toimijoiden yhteistyötä. Tätä käynnistetään yhdessä yrittäjien ja LAB-korkeakoulun kanssa maaliskuussa, elinkeinopäällikkö Liisa Koski-Lukkari toteaa.
Heinäsaari on leirintäaluematkailijoiden tuntema ja pitämä kohde, mistä on hyvä lähteä eteenpäin.
– Pyrimme siihen, että kaikilla on täällä hyvä olla ja tuomme iloa elämään, tiivistää Hynninen.
Heinolan Heinäsaari
  • 6 talviasuttavaa mökkiä
  • 11 kesäaittaa
  • 4 rantasaunaa
  • 50 paikkaa matkailuvaunuille ja -autoille
  • telttapaikkoja
  • kahvila
Tutustu verkkosivuihin:
visitheinasaari.fi