Kotieläintuotanto

Mietityttävätkö tuotantotulokset? Onko ruokinta tasapainossa? Haluatko kehittää eläinten hyvinvointia? Kotieläintuotannon asiantuntijamme auttavat löytämään ratkaisuja maidontuotannon, emolehmä- ja lihanautatuotannon sekä lammas- ja vuohitalouden haasteisiin.

Kotielaimet nauta1

Asiantuntijatiimimme ovat tukenasi, kun tuotantolukujen lisäksi on tarpeen pohtia koko yrityksen johtamista, taloustilannetta ja kannattavuutta.

Ruokinnan suunnittelua ja seurantaa

Kotieläinten ruokinnan suunnittelulla sekä tuotoksen ja kustannusten seurannalla varmistat hyvän tuloksen. Kustannusten noustessa kannattaa laskea tuotantokustannuksia, hyödyntää vertailutietoa ja etsiä kehityskohteita.

Ruokinnan kehittämiseen kanssamme kuuluvat ruokinnan suunnittelu, seuranta ja onnistumisen havainnointi. Asiantuntijamme simuloivat eri vaihtoehtoja ja etsivät parhaimmat ratkaisut maidontuotannon, emolehmä- ja lihanautatuotannon tai lammastalouden kehittämiseksi.

Lypsykarjan ruokinnan kehittäminen

Emolehmien ja lihakarjan ruokinnan kehittäminen

Tuotantotulokset kasvuun

Tuotantotulosten seuraaminen ja vertailutieto muilta tiloilta auttaa löytämään kehityskohteita.

Lypsykarjan tuotosseuranta muodostuu tilalla kerättävästä maidontuotantotiedosta, niistä lasketuista tuloksista sekä tiedon analysoinnista. Tuotosseuranta antaa maitotilan johtamiseen arvokasta tietoa oman tilan tuloksista ja mahdollistaa vertailun oman alueen tai koko maan tietoihin.

Automaattilypsyyn erikoistuneet asiantuntijamme auttavat robottilypsyyn siirtyviä, aloittavia tai siitä jo kokemusta saaneita tiloja saamaan parhaan mahdollisen hyödyn robotin ominaisuuksista ja mahdollisuuksista. Asiantuntija kulkee rinnalla sekä auttaa löytämään uusia näkökulmia ja kehittämisen paikkoja. Tavoitteena on parempi tulos.

Lampaiden tuotosseurannasta saat tietoa ja tunnuslukuja eläinten hoidon ja ruokinnan suunnitteluun sekä tunnuslukuja kannattavuuden arviointiin. Saat myös tietoa jalostuslampaiden valintaan.

Emolehmä- ja lihanauta-asiantuntijamme auttavat tulkitsemaan lihanauta- ja emokarjojen tuloksia ja löytämään parannuskohteita. 

Eläinten hyvinvointi

Pohditko eläinten olosuhteita, hoitorutiineja tai terveyttä? Mietitkö tilallesi parhaita laidunnuskäytäntöjä? Asiantuntijamme auttavat täsmätarpeissa tai kokonaisvaltaisessa kehittämisessä. Meiltä löydät asiantuntijoita lypsykarjan, emolehmien ja lihanautojen sekä lampaiden hyvinvoinnin kehittämiseksi. 

Lypsykarjan hyvinvoinnin kehittäminen

Miten tuottaa laadukasta säilörehua?

Onnistunut ja laadukas säilörehu on avainasemassa märehtijöiden ruokinnassa. Asiantuntijamme auttavat löytämään sopivat seokset, viljelykierron ja oikean korjuuajan. Tutustu kasvintuotannon palveluihimme.

Luomu kotieläintuotanto

Hyödynnä luomutuotannon asiantuntijoiden osaaminen luonnonmukaisen kotieläintuotannon kehittämisessä.  

Jätä yhteydenottopyyntö

Haluatko kehittää kotieläintuotannon tuloksia? Jätä yhteystietosi, niin olemme sinuun mahdollisimman pian yhteydessä.