Arvot ja energian hinta johtivat aurinkopaneelien hankintaan

1 min lukuaika

Referenssit

Ravintolahelvetinportti yrittajat ja kirsisinisilta

Ravintola Helvetin Portti Ruovedellä sai aurinkopaneelien tukihakemusprosessin maaliin ProAgria Etelä-Suomen yritysasiantuntija Kirsi Sinisillan avulla.

- Hakematta olisi jäänyt ilman Kirsin apua, sanoi Mirja Vilén, ravintolan toinen omistaja.

Valtion avustuksella kallis hankintahinta saatiin sille tasolle, että investointi oli järkevää.

- Olemme luonnon keskellä ja toimimme muutenkin luontoarvoja kunnioittaen, joten oli luonnollista siirtää myös energia lähituotantoon, kertoo Mika Vilén, toinen omistajista.

Mirja ja Mika ottivatkin yhteyttä yritysasiantuntija Kirsiin, joka hoiti hakuprosessin yhdessä yrittäjäparin kanssa. Yhdessä tehtiin liiketoimintasuunnitelma, laskelmat ja hakemus ja vietiin hakemus Ruokaviraston Hyrrä-verkkopalveluun.

- Tukihakemusprosessi ei ollutkaan aivan yksinkertainen homma. Onneksi kuulimme, että ProAgrialla on osaamista hakemuksen tekoa varten, yrittäjäpari kertoi.

Pienestä hirsikioskista ravintolaksi

Ravintola Helvetin Portti on omistajiensa kovan työ ja kehittämishalun ansiosta nykyään 150-paikkainen ravintola Helvetinjärven kansallispuiston kupeessa. Omistajat kasvattavat itse strutsin- ja villisianlihat ravintolaa varten. Yritystoimintaan kuuluu lisäksi mökkien ja jurttasaunan vuokrausta. 

Tutustu investointiprojektiin tarkemmin, katso video alta!