Viljelyn ideat innovaatioiksi

4 min lukuaika

Tuottajalle kiitos -stipendit antavat maanviljelijöille mahdollisuuden hakea taloudellista tukea viljelyyn tai jatkojalostukseen liittyvien innovaatioiden kehittämiseen, testaamiseen sekä uuden tiedon jakamiseen aiheesta.

Vaasan Yhteistyo Artikkeli Uuutinen

Tuottajalle kiitos -stipendihaku kerää maataloussektorin innovatiivisimmat ideat 

Tuottajalle kiitos -stipendi on yksi harvoista mahdollisuuksista maatalousyrittäjälle kehittää ideoitaan innovaatioiksi, ideoita on tähän mennessä saavutettu jo yli sata. Vaasanin, K-ryhmän ja ProAgrian yhteistyön tavoitteena on antaa tuottajalle aito kiitos viljelyn kehittämisestä sekä vastuullisuudesta koko ketjussa. Pitkällä aikavälillä kehittämistyöstä ja tuloksista hyötyvät kaikki viljelijät.

Stipendien avulla tuetaan maanviljelijöitä vaikeiden aikojen keskellä. Vaasanin, K-ryhmän ja ProAgrian Tuottajalle kiitos -stipendit antavat maanviljelijöille mahdollisuuden hakea taloudellista tukea viljelyyn tai jatkojalostukseen liittyvien innovaatioiden kehittämiseen, testaamiseen sekä uuden tiedon jakamiseen. Stipendien avulla voidaan tarjota alkutuottajille aito kiitos ja kannustin viljelyn kehitystyöhön ja koko arvoketjun vastuullisuuden edistämiseen.

Joka hakukierroksella jaettavien apurahojen suuruus on maksimissaan 10 000 euroa hakijaa kohden. Rahoitus tulee K-ryhmän ja Vaasanin Tuottajalle kiitos -leipätuotteiden hyvitysosuuksista. Stipendin saajat valitsee asiantuntijaraati, joka muodostuu Vaasanin, ProAgrian, K-ryhmän, MTK:n sekä Lantmännen Agron edustajista.

Tuottajalle kiitos -stipendit antavat maanviljelijöille mahdollisuuden hakea taloudellista tukea viljelyyn tai jatkojalostukseen liittyvien innovaatioiden kehittämiseen, testaamiseen sekä uuden tiedon jakamiseen aiheesta. 

Vuoden 2023 Tuottajalle kiitos -stipendihaku on päättynyt.

Stipendin saaneita innovaatioita

Tuottajalle kiitos -stipendin taustaa

Tuottajalle kiitos -yhteistyön tarkoitus on jakaa rahallista tukea ruokaketjun alkupäähän mahdollisimman suoraan ja hyödyllisellä tavalla. K-ryhmän valikoimaan ovat jo vuodesta 2015 lähtien kuuluneet Tuottajalle kiitos -tuotteet, joiden myyntihinnasta osa tuloutetaan suoraan alkutuottajille.

’’Suomalaiset pitävät kotimaista ruokaa suuressa arvossa, ja trendi on korostunut viime vuosien mullistusten aikana. Tuottajalle kiitos -tuotteet ovat tärkeitä niin kuluttajille kuin meille, sillä pääsemme niiden avulla suoraan tukemaan suomalaisen viljelyn kehitystä”, Keskon päivittäistavaratoimialan tavarakaupan ja vastuullisuuden johtaja Harri Hovi toteaa.

Stipendien avulla viljelijöille tarjoutuu uudenlainen mahdollisuus kasvattaa omaa osaamistaan ja saada tukea tuoreille ideoille, jotka vievät koko toimialaa eteenpäin. Jaettavat stipendit ovat suuruudeltaan 3 000–10 000 euroa per hakija, ja stipendejä jaetaan vähintään viisi kappaletta, kerran vuodessa.

”Stipendihaku on tuottanut tähän mennessä paljon uusia, luovia, kaupallisia innovaatioita ja arjen ratkaisuja tiloille. Olemme myös päässeet jakamaan merkittävää tietoa maataloussektorin uusista tuulista. Uudet ideat ovat päässeet myös kuluttajien tietoisuuteen”, iloitsee ProAgria Keskusten Liiton yhteiskuntasuhde- ja vastuullisuusjohtaja Suvi Anttila.

Uusia innovaatioita tuettava myös vaikeina aikoina

”Stipendinsaajien kehityskohteet ovat olleet konkreettisia ja ajan hengessä olevia. Toivomme, että alkutuottajilla riittää intoa myös vaikeiden aikojen keskellä suunnata katsetta rohkeasti tulevaan ja ajatella toimintaansa uudella tavalla. Sitä haluamme stipendien avulla tukea, ideoiden matkaa innovaatioiksi”, kertoo Vaasanin liiketoimintajohtaja Minna Cousins.

Vaasan Tuottajalle kiitos -viljelijästipendihaku

Tuottajalle kiitos -stipendihaku aukeaa myöhemmin osoitteessa proagria.fi/viljelijastipendi. Sivustolla voi myös tutustua aiempiin stipendin saajiin. Tämän vuoden stipendin saajat valitsee asiantuntijaraati, joka muodostuu Vaasanin, ProAgrian, K-ryhmän, MTK:n sekä Lantmännen Agron edustajista. Stipendit maksetaan huhtikuussa. Jaettava kokonaissumma on riippuvainen Tuottajalle kiitos -leipätuotteiden myynnistä.

Vaasanin Tuottajalle kiitos -tuotteet:

Vaasan Ruispalat Tumma Herkku Tuottajalle Kiitos (tuki 5 senttiä)

Pirkka Setsuuri (tuki 20 senttiä)

Lisätietoja:

  • Minna Cousins, liiketoimintajohtaja, Vaasan Oy, p. 040 553 4949 tai minna.cousins@vaasan.com
  • Harri Hovi, Keskon päivittäistavaratoimialan tavarakaupan ja vastuullisuuden johtaja, Kesko, p. 050 383 7584 tai harri.hovi@kesko.fi
  • Suvi Anttila, yhteiskuntasuhde- ja vastuullisuusjohtaja, ProAgria Keskusten Liitto. p. 040 560 8551 tai suvi.anttila@proagria.fi

Vaasan Oy on suomalainen leipomoalan yritys, joka työllistää Suomessa noin 520 henkilöä. Yhtiön historia ulottuu aina vuoteen 1849, mikä tekee meistä Suomen vanhimman valtakunnallisen leipomoalan toimijan. Leivomme suomalaisten rakastamia leipiä neljässä leipomossa eri puolilla maata, rikkaan suomalaisen leipäkulttuurin edistämiseksi. Tunnetuimpia tuotemerkkejämme ovat Vaasan Ruispalat ja Vaasan Kauratyynyt. Suomen lisäksi leivomme myös Baltian maissa. Omistajamme Lantmännen Unibaken kautta olemme osa ruotsalaisten maanviljelijöiden omistamaa Lantmännen-monialakonsernia, joka on yksi Pohjois-Euroopan suurimpia toimijoita bioenergia-, kone-, maatalous- ja elintarviketoimialalla. vaasan.fi

K-ryhmän noin 45 000 hengen poikkeuksellisen mukava porukka työskentelee päivittäin, jotta asiakkaiden olisi kiva käydä kaupoissamme Pohjoismaissa, Baltiassa ja Puolassa. Autamme noin 1 800 kauppaamme palvelemaan asiakkaitaan päivittäistavarakaupassa, rakentamisen ja talotekniikan kaupassa sekä autokaupassa. Teemme työtämme suurella sydämellä huomioiden samalla yhteiskuntaa ja ympäristöä. Uudistuaksemme kokeilemme innolla uutta. Teemme tämän, koska haluamme tarjota hyviä valintoja niin lähimarketin hyllyillä kuin verkossakin. www.kesko.fi

ProAgriassa olemme maatalouden ja maaseudun yritystoiminnan asiantuntijoita. Tuomme ratkaisuja muuttuviin tilanteisiin. Meitä on 650 ja toimimme kaikkialla Suomessa kahdeksassa alueellisessa ProAgria keskuksessa ja Keskusten Liitossa. Teemme merkityksellistä työtä maaseudun yrittäjien kumppanina. Olemme edelläkävijöitä maatila- ja maaseutuyritysten toiminnan kehittämisessä ja tarjoamme palveluja johtamiseen, talouteen, kotieläin- ja kasvintuotantoon. Meille tärkeää on mahdollistaa maailman puhtain ja elinvoimaisin maaseutu myös tulevaisuudessa. Sen eteen teemme töitä joka päivä asiakkaidemme ja yhteistyökumppaneidemme kanssa. #onnistummeyhdessä www.proagria.fi