Viljelyn ideat innovaatioiksi

4 min lukuaika

Tuottajalle kiitos -stipendit antavat maanviljelijöille mahdollisuuden hakea taloudellista tukea viljan viljelyyn tai jatkojalostukseen liittyvien innovaatioiden kehittämiseen, testaamiseen sekä uuden tiedon jakamiseen aiheesta.

Vaasan Yhteistyo Artikkeli Uuutinen

Tuottajalle kiitos -stipendihaku on avoinna

Kuudetta kertaa jaettavat Vaasan Oy:n, K-ryhmän ja ProAgrian Tuottajalle kiitos -stipendit antavat maanviljelijöille mahdollisuuden hakea taloudellista tukea viljan viljelyyn tai jatkojalostukseen liittyvien innovaatioiden ja ideoiden kehittämiseen. Stipendillä voi saada arvokasta tukea kokeiluihin, havaintokokeisiin ja testaukseen sekä uuden tiedon levittämiseen ja hyvien käytäntöjen jakamiseen. Stipendien avulla voidaan tarjota alkutuottajille aito kiitos ja kannustin viljelyn kehitystyöhön ja koko arvoketjun vastuullisuuden edistämiseen.

Tuottajalle kiitos -stipendeillä tuetaan tänä vuonna viljan viljelyn innovaatioita. Hakemuksissa toivotaan ehdotuksia laadukkaan viljan kestävään ja kannattavaan tuottamiseen ympäristö-, ilmasto- ja luonnon monimuotoisuustavoitteet huomioiden. Lisäksi toivotaan hakemuksia liittyen tuotantomenetelmien levittämiseen muille viljelijöille vertaistukiverkostojen kautta. 

Tuottajalle kiitos -stipendihaku on avoinna 14.3.-26.4.2024.

Hae stipendiä tästä

Stipendien avulla viljelijöille tarjoutuu uudenlainen mahdollisuus kasvattaa omaa osaamistaan ja saada tukea tuoreille ideoille, jotka vievät koko toimialaa eteenpäin. Jaettavat stipendit ovat suuruudeltaan 3 000–10 000 euroa per hakija, ja stipendejä jaetaan hakemusten ja harkinnan mukaan.

Tuottajalle kiitos -stipendin taustaa

”Tuottajalle kiitos -stipendihaku on maatalousalan merkittävin innovaatiojärjestelmä, joka on tuottanut lähes 30 uutta palkittua innovaatiota. Stipendejä on jaettu lähes 230 000 euron edestä”, iloitsee ProAgria Keskusten Liiton yhteiskuntasuhde- ja vastuullisuusjohtaja Suvi Anttila.

Tuottajalle kiitos -yhteistyön tarkoitus on jakaa rahallista tukea ruokaketjun alkupäähän mahdollisimman suoraan ja hyödyllisellä tavalla. K-ruokakauppojen valikoimaan ovat jo vuodesta 2015 lähtien kuuluneet Tuottajalle kiitos -tuotteet, joiden myyntihinnasta osa tuloutetaan suoraan alkutuottajille.

”Suomalainen ruoka on meille K-ryhmässä arvovalinta ja olemme olleet iloisia huomatessamme, että asiakkaamme valitsevat ostoskoriinsa suomalaisia tuotteita myös kireämmässäkin taloustilanteessa. Helmikuussa toteutetun asiakaskyselymme mukaan kolme neljäsosaa asiakkaistamme ostaa suomalaisia tuotteita tukeakseen kotimaista tuotantoa. Tuottajalle kiitos -tuotteiden ostaminen on helppo tapa tukea kotimaisen viljelyn kehittämistä”, Keskon päivittäistavaratoimialan tavarakaupasta ja vastuullisuudesta vastaava johtaja Harri Hovi toteaa.

Kestävämmän viljelyn innovaatiot turvaavat kotimaisten viljojen tulevaisuuden

Viime syksynä stipendien saajien joukossa olivat muun muassa Anne ja Janne Hoskola Hannun tilalta. Hoskolat kehittävät heille myönnetyn, 10 000 euron arvoisen Tuottajalle kiitos -stipendin tuella kahta innovaatiota, joista toinen on tuotteisiin kiinnitettävä, QR-koodin sisältävä infotarra. QR-koodi avaa tilan avomaantuotannosta kertovan vaihtuvan videon. Toinen tilan kehityskohteista liittyy luomuavomaanviljelyyn.

”Tänä vuonna Tuottajalle kiitos -stipendihaku keskittyy viljaan, joka on meille sydämen asia. Uusien, ympäristötavoitteet huomioivien innovaatioiden avulla turvaamme kotimaisten viljojen tulevaisuuden ja samalla kotimaisen leipäkulttuurin elinvoimaisuuden. Odotan hakemuksia innolla, taso on vuodesta toiseen ollut korkea”, kommentoi Vaasanin liiketoimintajohtaja Minna Cousins.


Vaasan Tuottajalle kiitos -viljelijästipendihaku

Tuottajalle kiitos -stipendiä voi hakea 14.3.–26.4.2024 osoitteessa proagria.fi/viljelijastipendi. Sivustolla voi myös tutustua aiempiin stipendien saajiin. Tämän vuoden stipendin saajat valitsee asiantuntijaraati, joka muodostuu Vaasanin, ProAgrian, K-ryhmän, MTK:n sekä Lantmännen Agron edustajista. Vaasanin valmistamista leivistä kertyvä Tuottajalle kiitos -tukisumma välitetään suomalaisille viljelijöille kaksi kertaa vuodessa jaettavien stipendien kautta. Vaasanin Tuottajalle kiitos -tuotteet ovat Vaasan Ruispalat Tumma Herkku Tuottajalle Kiitos (tuki 5 senttiä) sekä Pirkka Setsuuri (tuki 20 senttiä).

Lisätietoja:

Minna Cousins, liiketoimintajohtaja, Vaasan Oy
p. 040 553 4949 tai minna.cousins@vaasan.com

Harri Hovi, päivittäistavaratoimialan tavarakaupan johtaja, Kesko
p. 050 383 7584 tai harri.hovi@kesko.fi

Suvi Anttila, yhteiskuntasuhde- ja vastuullisuusjohtaja, ProAgria Keskusten Liitto
p. 040 560 8551 tai suvi.anttila@proagria.fi

Vaasan Oy on suomalainen leipomoalan yritys, joka työllistää Suomessa noin 520 henkilöä. Yhtiön historia ulottuu aina vuoteen 1849, mikä tekee meistä Suomen vanhimman valtakunnallisen leipomoalan toimijan. Leivomme suomalaisten rakastamia leipiä neljässä leipomossa eri puolilla maata, rikkaan suomalaisen leipäkulttuurin edistämiseksi. Tunnetuimpia tuotemerkkejämme ovat Vaasan Ruispalat ja Vaasan Kauratyynyt. Suomen lisäksi leivomme myös Baltian maissa. Omistajamme Lantmännen Unibaken kautta olemme osa maanviljelijöiden omistamaa Lantmännenia, joka on Pohjois-Euroopan johtava toimija maatalous-, kone-, bioenergia- ja elintarviketoimialalla. vaasan.fi

K-ruokakauppojen asiakastyytyväisyydestä vastaavat K-ruokakauppiaat, joiden kanssa Keskon päivittäistavarakauppa toimii ketjuliiketoimintamallilla. K-ruokakauppojen ketjuja ovat K-Citymarket, K-Supermarket, K-Market ja Neste K. K-ruokakaupat ovat alansa vastuullisimpia maailmassa. Lisäksi vahvuuksia ovat ylivoimaiset tuoreosastot, ammattitaitoinen palvelu, laajimmat valikoimat, suomalaiset tuotteet ja Pirkka. K-ruokakaupat ovat sekä laadukkaita että edullisia. K – jotta kaupassa olisi kiva käydä.

ProAgria

Me proagrialaiset olemme maatalouden ja maaseudun yritystoiminnan asiantuntijoita. Meitä pitää koossa verkostomme voima ja puskee eteenpäin jano hallita uusin tieto. Kehitämme jatkuvasti osaamistamme, että käytössäsi on uusin tieto ja parhaat työvälineet. Päätavoitteemme on tuoda ratkaisuja joskus nopeastikin muuttuviin tilanteisiin. Toisinaan tarvitaan nopeaa reagointia, mutta haluamme myös muistuttaa, että jokainen yritys tarvitsee toiminnan kehittämiseksi strategiaa pitkällä tähtäimellä. Kattavassa verkostossamme meitä proagrialaista on 650 ja toimimme kaikkialla Suomessa paikan päällä ja etänä. Kiinnepisteemme ovat yhdeksän ProAgria keskusta ja Liitto. Rakennetaan yhdessä maatalouden ja maaseudun valoisaa tulevaisuutta. Siihen tarvitaan meidän kaikkien tahtoa, osaamista ja asiantuntemusta sekä luotettavaa kumppanuutta, edelläkävijyyttä ja ratkaisuja. #onnistummeyhdessä, proagria.fi


Stipendin saaneita innovaatioita