Olli-Pekka Ruponen Täsmäviljely-foorumista: ”Saimme luotua yhteisön Suomeen”

2 min lukuaika

Referenssit

TäsmäViljely-foorumille myönnettiin Tuottajalle kiitos -stipendi helmikuussa 2020.

Olli-Pekka Ruponen sai Tuottajalle kiitos stipendin TäsmäViljely-foorumin toteuttamiseen. Kuva. Kaisa Uusi-Kraapo

Maailmalla maatalouden kehittyminen digitaalisempaan suuntaan on voimakasta. Salossa järjestettiin 5.3.2020 ruokaketjun digitalisaatioon keskittyvä Täsmäviljely-foorumi, joka oli ensimmäinen aihetta käsittelevä tapahtuma Pohjoismaissa.

Vaasan ja K-ryhmä ja ProAgria myönsivät Tuottajalle kiitos –stipendin foorumin toteuttamiseen. Stipendin tavoite on tarjota viljelijöille aivan uudenlainen mahdollisuus kasvattaa omaa osaamistaan ja antaa alkuvaiheen tuki uusille ideoille ja ratkaisuille, jotka kehittävät koko toimialaa.

Enemmän näkyvyyttä digitaaliselle maataloudelle

Foorumin tapahtumatuottaja Olli-Pekka Ruponen kertoo tapahtumalle olleen selkeä tarve:
- Täsmäviljelyteknologia on vielä niin vieras, mutta tärkeä asia tulevaisuudessa. Kuten karjapuolella olemme nähneet, digitalisaatio tulee väistämättä myös tänne pellolle yhä enemmän.

Tapahtumaa alettiin alun perin järjestämään, jotta digitaalinen maatalous ja täsmäviljelyteknologia tulisivat paremmin esiin. Ruposen mukaan aiheen käsittely katoaa isokokoisten näyttelyiden valinnanpaljouteen. Hän kertoo tapahtuman olleen onnistunut:
- Päivän aikana foorumissa kävi hyvin vierailijoita ja palaute on ollut positiivista. Tapahtumassa päästiin avaamaan monia keskusteluja, joita ei välttämättä ole aikaisemmin tuotu ruohonjuuritasolla esiin.

Stipendin avulla luotiin kohtaamisia

Ruponen on mielissään stipendin saamisesta, sillä sen ansiosta Täsmäviljely-foorumi saatiin toteutumaan riittävällä kapasiteetilla:
- Saimme tehtyä tapahtuman kunnolla. Käytimme kaiken stipendirahan eri tavoin tapahtuman markkinointiin. Ilman stipendiä päivä olisi jäänyt vajaaksi. Tuen avulla päivitämme myös nettisivuja ja sosiaalista mediaa. Foorumi ja sen kanavat ovat alan ammattilaisten kohtaamispaikka. Uskallan väittää, että saimme tapahtuman myötä luotua uuden täsmäviljely-yhteisön Suomeen.

Olli-Pekka Ruponen kertoo tapahtuman järjestämisestä videolla. Lue lisää tapahtumasta.

Kaisa Uusi-Kraapo

Lue lisää Tuottajalle kiitos -stipendihausta.