QR-koodilla luomutuotteen taustat tutuksi

1 min lukuaika

Referenssit

Anna ja Janne Hoskola saivat Tuottajalle kiitos -stipendin vuonna 2023 tilan luomuavomaanviljelyn kehittämiseen ja viljelystä viestimiseen.

Anna ja Janne Hoskola perheineen
Anna ja Janne Hoskola perheineen.

Anna ja Janne Hoskola viljelevät Salossa luomuavomaankasveja. Tilan kivijalka on sikataloudessa, mutta Hoskoloiden tavoitteena on kehittää avomaanviljelystä tilalle toinen tukijalka.

Hoskolat kehittävät viime vuonna heille myönnetyn 10 000 euron arvoisen Tuottajalle kiitos -stipendin tuella kahta innovaatiota, joista toinen on tuotteisiin kiinnitettävä QR-koodin sisältävä infotarra. QR-koodi avaa tilan avomaantuotannosta kertovan vaihtuvan videon.

- Koska välimatka kuluttajan ja tuottajan välillä on niin pitkä, haluamme välittää tuotteesta ja ympäristöä hyödyttävistä innovaatioista tietoa videon avulla, kertoo Anna Hoskola.

- On tärkeää, että kuluttajille konkretisoituu kotimaisen viljelyn puhtaus. Koemme että viljelijä jää etäiseksi, vaikka nimi olisi pakkauksessa. QR-koodi on helppo tapa avata video.

Toinen tilan kehityskohteista liittyy luomuavomaanviljelyyn. 

- Tänä vuonna keskitymme tukemista vaativiin salkopapuun ja leikkokukkiin. Kehitämme keinoa tukea kasveja tehokkaasti peltomittakaavassa. Lyhyen kasvukautemme aikana viljelyn on oltava tehokasta, jotta voimme kilpailla tuontikasvien kanssa.