Ruokintapöydällä
Blogissa pääset tutustumaan asiantuntijoiden ajatuksiin kotieläintuotannon kehittämisestä.

Ruokintapöydällä
Maidontuotannon metaanipäästöjen vähentämiseen löytyy keinoja
Kun kuulee puhuttavan maidontuotannossa syntyvästä metaanista, niin mieleen tulee vain ikäviä asioita. Kuitenkin metaanipäästöjä on...

Anna-Katri Laakkonen
3 min lukuaika
Ruokintapöydällä
Rehunäytteitä kannattaa ottaa
Nautojen ruokinnassa kotoisilla karkearehuilla on suuri merkitys. Vaihtelut vuosissa, pelloissa, sadoissa ja varastoissa tekevät rehujen...

Johanna Malinen
2 min lukuaika
Ruokintapöydällä
Tunnista lämpöstressin oireet ja ennaltaehkäise sitä ajoissa
Lämpöstressi on yhä useammin ongelma myös suomalaisilla lehmillä.

Linda Kurkioja (os. Sirén)
2 min lukuaika
Ruokintapöydällä
Minut oli suunniteltu syntymään nyt
Lue tarinani siitä, millaista elämäni on ollut ensikkona.

Virva Hallivuori
4 min lukuaika
Ruokintapöydällä
Laitumelle laskun iloa aidan molemmin puolin
Feeling Good – Lehmän hyvä elämä -hanke oli mukana yhden pilottitilamme, Koivulan Maito & Juusto...

Tiina Karlström
2 min lukuaika
Ruokintapöydällä
Mitä lehmälle kuivikkeeksi?
Kuivikkeiden saatavuus ja niiden kohonneet kustannukset tuottavat tällä hetkellä haasteita monelle tilalle. Pehmeä ja kuiva...

Sini Koivukoski
3 min lukuaika
Ruokintapöydällä
Mistä maitoon pitoisuuksia?
Maidon koostumus on tärkeää niin meijerille, kuin maidon tuottajallekkin. Hyvät pitoisuudet nostavat maidon arvoa. Ruokinnalla...

Sofia Paalijärvi
2 min lukuaikaRuokintapöydällä
Hyvä hedelmällisyys on monen tekijän summa
Maidontuotantotilalla hedelmällisyyteen kytkeytyy koko karjan terveys. Rehujen laatu ja ruokinta sekä työtavat, huolellisuus ja osaaminen...

Seija Perasto
3 min lukuaika
Ruokintapöydällä
Poikivat lehmät tarvitsevat hiljaisuutta
Lehmän elämän stressaavinta aikaa on jakso, joka ulottuu poikimisen molemmin puolin. Stressin vuoksi lehmä on...

Elina Raudaskoski
2 min lukuaika
Ruokintapöydällä
Hedelmällisyys on kokonaisuuden hallintaa
Tiesitkö, että nykykustannuksilla yksi päivä lisää poikimaväliin tarkoittaa 6 euron kustannusta lehmää kohti päivässä? Tai...

Sini Konttas
4 min lukuaika
Ruokintapöydällä
Varmista sujuva poikimakausi emolehmätilalla
ProAgria Etelä-Pohjanmaan Emolehmätuotannon Erityisasiantuntija Urpu Tanner-Koopmans kertoo vinkit onnistuneeseen poikimakauteen.
Urpu Tanner-Koopmans
2 min lukuaika
Ruokintapöydällä
Uutta näkökulmaa tautisuojaukseen
Olemme viime aikoina perehtyneet Biocheck Ugent -työkaluun, joka on Gentin yliopistossa kehitetty tautisuojauskartoitus nauta-, sika-...


Sanna Lehtimäki, Eliisa Laitila
2 min lukuaika