Ruokintapöydällä

Blogissa pääset tutustumaan asiantuntijoiden ajatuksiin kotieläintuotannon kehittämisestä.

Hyva hedelmallisyys

Ruokintapöydällä

Hedelmällisyys on kokonaisuuden hallintaa

Tiesitkö, että nykykustannuksilla yksi päivä lisää poikimaväliin tarkoittaa 6 euron kustannusta lehmää kohti päivässä? Tai...

Sini Konttas Sini kuiri netti

Sini Konttas

4 min lukuaika
Lehmia laitumella Proagrian asiantuntijan kanssa

Ruokintapöydällä

Letkeää laidunnusta lehmille sekä tuottajille

Nyt ennen suurimpia kevätkiireitä on oiva hetki kääntää katseet tulevaan laidunkauteen. Istahda hetkeksi alas ja...

Moona Mattila Mattila Moona netti

Moona Mattila

2 min lukuaika
Urpu

Ruokintapöydällä

Varmista sujuva poikimakausi emolehmätilalla

ProAgria Etelä-Pohjanmaan Emolehmätuotannon Erityisasiantuntija Urpu Tanner-Koopmans kertoo vinkit onnistuneeseen poikimakauteen.

Urpu Tanner-Koopmans Urpu3

Urpu Tanner-Koopmans

2 min lukuaika
Vasikka essi jokela

Ruokintapöydällä

Uutta näkökulmaa tautisuojaukseen

Olemme viime aikoina perehtyneet Biocheck Ugent -työkaluun, joka on Gentin yliopistossa kehitetty tautisuojauskartoitus nauta-, sika-...

Sanna Lehtimäki Sanna lehtimaki 0
Eliisa Laitila Eliisa laitila 0

Sanna Lehtimäki, Eliisa Laitila

2 min lukuaika
Vapaasti ruokintapoytatilaa Blogi1

Ruokintapöydällä

Tuotantoeläinten hyödyntämisessä on vastuullista huolehtia sosiaalisesta lisenssistä

Kuluttajia huolettavat tuotantoeläinten ulkoilu ja laiduntaminen, lehmien ja vasikoiden erottaminen toisistaan heti syntymän jälkeen, vasikoiden...

Tiina Karlström Tiina karlstrom

Tiina Karlström

3 min lukuaika
Cuddlebox blogi2

Ruokintapöydällä

Hyödynnä vasikkaprosessissa luonnon voima

Lehmän elämän kierrossa jokainen elämän ja tuotannon vaihe vaikuttaa seuraavaan ja seuraaviin.

Elina Raudaskoski Elina Raudaskoski

Elina Raudaskoski

3 min lukuaika
PIHATOSSA HANNELE ANTILA 2

Ruokintapöydällä

Pidetään pakkasen haasteet hallinnassa – älä päästä lehmiäsi palelemaan

Kun lehmällä on hyvä ja kuiva talvikarva, se selviää hyvin -8°C lämpötilasta ilman kylmästressiä. Lehmä...

Tiina Karlström Tiina karlstrom

Tiina Karlström

4 min lukuaika
Lihakarjaa

Ruokintapöydällä

Muistilista eläintukihakuun 2024

Tammikuun lähestyessä jo puoltaväliä, on aika laittaa hetkeksi ajatukset vuoden 2024 eläintukihakuihin.

Linda Hämäläinen Linda Hamalainen

Linda Hämäläinen

2 min lukuaika
161 A9293

Ruokintapöydällä

Ajatuksia nautojen mahahaavoista

Mahahaavan tunnistaminen on vaikeaa ja hoitaminen lääkkeillä on lähes mahdotonta.

Seija Perasto JO1 A3221 Edit 1

Seija Perasto

3 min lukuaika
Henkilo pesemassa lypsyrobottia

Ruokintapöydällä

Tuotosseuranta ja robottidata – tiedon valtatiellä

Tuotosseuranta on tuttu työkalu suuressa osassa Suomen karjoja. Robottilypsyyn puolestaan kuului vuonna 2022 jo 52,4...

Jenna Karén Karen

Jenna Karén

4 min lukuaika
Essi jokela 28

Ruokintapöydällä

Kesä meni, vaan millaista rehua tuli?

Tämän kasvukauden rehut alkavat pikkuhiljaa olla varastossa ja isolla osalla myös rehujen laatu on tiedossa....

2 min lukuaika
Rehubudjetointi

Ruokintapöydällä

Rehusato maidoksi – analysoi, suunnittele ja budjetoi

Kun kesän rehut ovat jo paketissa, nyt on aika kääntää katseet eläinten ruokintaan. Ruokinnan suunnittelu...

Elina Raudaskoski Elina Raudaskoski

Elina Raudaskoski

4 min lukuaika