Ruokintapöydällä
Blogissa pääset tutustumaan asiantuntijoiden ajatuksiin kotieläintuotannon kehittämisestä.
Ruokintapöydällä
Terapialaitumen laidalla
Laidunnus ja jaloittelu ovat tärkeitä asioita nyt ja tulevaisuudessa.
Ruokintapöydällä
Ensimmäinen säilörehusato oli runsas - mitä nurmille kannattaa tehdä?
Säilörehun osalta ensimmäinen sato alkaa olemaan pikkuhiljaa korjattuna. Nyt käydäänkin keskustelua, miten jatkossa kannattaisi toimia....
Ruokintapöydällä
Kohti hiilineutraalia maitoketjua
Ilmastotehokkuuden kehittämisen ohella on myös maitotilojen kannattavuuden parantaminen.
Ruokintapöydällä
Vinkkejä onnistuneeseen laidunnukseen
Oikeaoppinen laidunnus on eduksi eläimelle ja ympäristölle.

Ruokintapöydällä
Älä anna helteen viedä maitolitroja
Miksi tuotos ja pitoisuudet laskevat ja solut nousevat kesällä? Miksi heinäkuussa siemennetyt eläimet tiinehtyvät heikosti?...

Tiina Karlström
4 min lukuaikaRuokintapöydällä
Hyvä, paha lypsyrobotin näytteenotto?
Vinkkejä miten teet näytteenotosta sujuvaa.
Ruokintapöydällä
Huipputyötä ruokaketjussa
Meidän kaikkien ruokaketjussa työskentelevien velvollisuus on kertoa kuluttajille oikeaa tietoa ruoantuotannosta.
Ruokintapöydällä
Näe hyvä lähellä - uskalla katsoa myös kauas
Tunnistammeko lähellä tuotetun, kotoisen rehun arvon; hyvillä eväillä lehmä tuottaa ja voi hyvin.

Ruokintapöydällä
Mitä maidon pitoisuudet kertovat lehmän ruokinnasta?
Korkeammilla rasva- ja valkuaispitoisuuksilla saa maidolle paremman hinnan, eikä ylärajaa ole määritelty.

Tiina Karlström
2 min lukuaikaRuokintapöydällä
Voiko rehu olla älykästä?
Suomussalmella Korpelan Maidon tilalla järjestettiin käytännön havaintopäivä.

Ruokintapöydällä
KIS eli Keep It Simple ja muita Tanskan matkan oppeja
"Tee oikeita asioita oikein ja estä ongelmat poistamalla niiden aiheuttajat" päti myös ruokintaan vierailemillani maitotiloilla...

Ruokintapöydällä
Hyvää laiduntamalla
Lehmien laiduntaminen tuo hyvää sekä maitoalan imagolle että lehmille ja yrittäjälle itselleen. Suunnittele ja toteuta!...