Ruokintapöydällä
Ruokintapöydällä
Rehut paketissa - mutta millaiset rehut?
Otetaan katsaus ensimmäisen ja toisen sadon korjuuseen ja odotuksiin kolmatta satoa kohtaan.
Ruokintapöydällä
Tunne ja varmista säilörehun laatu
Jos rehuja ei analysoida, karjan ruokintaan tulee hukkaa, mihin ei kenelläkään ole tänä päivänä varaa....
Ruokintapöydällä
Hallitse eläinvirtoja
Tasainen eläinvirta varmistaa tasaisen tuotannon sekä eläinten ja niiden hoitajien hyvinvoinnin.
Ruokintapöydällä
Terapialaitumen laidalla
Laidunnus ja jaloittelu ovat tärkeitä asioita nyt ja tulevaisuudessa.
Ruokintapöydällä
Ensimmäinen säilörehusato oli runsas - mitä nurmille kannattaa tehdä?
Säilörehun osalta ensimmäinen sato alkaa olemaan pikkuhiljaa korjattuna. Nyt käydäänkin keskustelua, miten jatkossa kannattaisi toimia....
Ruokintapöydällä
Kohti hiilineutraalia maitoketjua
Ilmastotehokkuuden kehittämisen ohella on myös maitotilojen kannattavuuden parantaminen.
Ruokintapöydällä
Vinkkejä onnistuneeseen laidunnukseen
Oikeaoppinen laidunnus on eduksi eläimelle ja ympäristölle.

Ruokintapöydällä
Älä anna helteen viedä maitolitroja
Miksi tuotos ja pitoisuudet laskevat ja solut nousevat kesällä? Miksi heinäkuussa siemennetyt eläimet tiinehtyvät heikosti?...

Tiina Karlström
4 min lukuaikaRuokintapöydällä
Hyvä, paha lypsyrobotin näytteenotto?
Vinkkejä miten teet näytteenotosta sujuvaa.
Ruokintapöydällä
Huipputyötä ruokaketjussa
Meidän kaikkien ruokaketjussa työskentelevien velvollisuus on kertoa kuluttajille oikeaa tietoa ruoantuotannosta.
Ruokintapöydällä
Näe hyvä lähellä - uskalla katsoa myös kauas
Tunnistammeko lähellä tuotetun, kotoisen rehun arvon; hyvillä eväillä lehmä tuottaa ja voi hyvin.

Ruokintapöydällä
Mitä maidon pitoisuudet kertovat lehmän ruokinnasta?
Korkeammilla rasva- ja valkuaispitoisuuksilla saa maidolle paremman hinnan, eikä ylärajaa ole määritelty.

Tiina Karlström
2 min lukuaika