Maarit Satomaa

Maarit satomaa

Maisema- ja ympäristöasiantuntija

ProAgria Oulu

Oulun Maa- ja kotitalousnaiset

maarit.satomaa@maajakotitalousnaiset.fi 040 566 7924

Kauppurienkatu 23, 3. kerros
90100 Oulu

Olen koulutukseltani ympäristösuunnittelija AMK ja minulla on yli 15 vuoden kokemus luonnon- ja maisemanhoidon suunnittelusta. Työtehtäviini kuuluvat monipuolisesti kulttuuriympäristön ja maisemanhoidon edistämis-, suunnittelu- ja asiantuntijatehtävät. Olen tehnyt viljelijöille ja yhdistyksille perinnebiotooppi- ja maisemanhoitosuunnitelmia, suunnittelusta suurin osa on suuntaututunut merenrantalaitumille.

Olen toiminut useissa EU-hankkeissa, jotka edistävät maiseman- ja vesienhoitoa sekä luonnon monimuotoisuutta yhteistyössä eri toimijoiden ja sidosryhmien kanssa. Viime aikoina olen perehtynyt vesienhoitoon, valuma-aluesuunnitteluun ja paikkatiedon hyödyntämiseen suunnittelussa. Toiminta paikallistoimijoiden kanssa on opettanut paljon uusia asioita. Kuunteleminen, kuulluksi tuleminen ja ihmisten tasa-arvoinen kohteleminen on tärkeä osa maaseudun kehittämistä. Meillä on kaikilla vastuu vesien- ja ympäristönhoidosta.

Vapaa-ajalle viihdyn luonnon ja puutarhatöiden parissa. Myös metsäfloristiikka on lähellä sydäntäni. Ruokaa laitan mieluiten lähituotteista.