Jukka Sairanen

Sairanen jukka

Kasvintuotanto- ja energia-asiantuntija

ProAgria Etelä-Savo

jukka.sairanen@proagria.fi 0400 165 414

Mikonkatu 5
50100 Mikkeli

Toimin kasvintuotannon asiantuntijana Etelä-Savon alueella ja energia-asiantuntijana Etelä-Savon lisäksi ProAgria Itä-Suomen alueella. Palvelen maatalousyrityksiä sekä maatalouden ulkopuolella toimivia yrityksiä, kuntia, kuluttajia ja kotitalouksia.

Palveluni maatila- ja maaseutuyrityksille

  • Kasvintuotannon suunnittelu
  • Energiasuunnitelmat ja -ratkaisut
  • Viljelijöiden työterveyspalvelut

Toimin Neuvo-maatilojen neuvontajärjestelmän asiantuntijana seuraavissa kokonaisuuksissa: ympäristö, kasvinsuojelu ja kasvintuotantotilojen elintarvike- ja rehuhygienia, energia. Pääasiallinen toimialueeni on Etelä-Savo, mutta energia-asiantuntijana palvelen myös ProAgria Itä-Suomen alueen yrityksiä.

Palvelut kotitalouksille, kuluttajille, kunnille ja pk-yrityksille

Toimin Energiaviraston hyväksymänä alueellisena energianeuvojana Etelä-Savossa. Työssäni neuvon kuluttaja-asiakkaita pääasiassa puhelimitse energiankulutukseen, -käyttöön ja energialähteisiin liittyvissä kysymyksissä. Yritysten ja kuntien osalta neuvonnan pääpaino on energiatehokkuuden parantamisessa ja Energiatehokkuussopimusjärjestelmään liittymisessä. Järjestelmään liittyvä toimija saa imagoedun lisäksi mm. korkeampaa investointitukea uusiutuvan energian ja energiatehokkuuden investointeihin.

Kuuntele Lumme Energian tuottamat podcastit, jossa annan käytännön energiansäästövinkkejä kuluttajille sekä yrityksille ja keskustelen mm. energiateknologian hyödyntämisestä juontajaa Juha Aron kanssa.

https://soundcloud.com/lumme-energia/energiansaastoviikko-2020

https://soundcloud.com/lumme-energia/energiansaastoviikko-2020-osa-2