Maatalousyrittäjän työura muutoksessa

ProAgria Etelä-Savo

Yrityskokonaisuus

Hankkeessa vahvistetaan eteläsavolaisten työikäisten maatalousyrittäjien hyvinvointia ja voimavaroja erilaisissa työhön ja elämään liittyvissä tilanteissa.

Haravointi vaaka

Selkeyttä maatalousyrittäjän elämäntilanteeseen ja työuraan

Muutos voi konkretisoitua esimerkiksi sukupolvenvaihdoksessa, tuotannon muutoksissa tai kannattavuuden haasteissa. Myös työkyvyn muutokset, työn ja perhe-elämän yhteensovittaminen tai uudelleenkouluttautuminen ja alan vaihto voivat askarruttaa. Muutos avaa jotain uutta, mutta samalla jotain vanhaa jää taakse – siksi se ei aina ole helppoa. Mistä aloittaisin? Kenen kanssa pohtisin asioita? Miten voisin valmistautua uuteen tilanteeseen?

Yhdessä uutta kohti – tilakäyntejä ja toimintaa

Hankkeessa tunnistamme maatalousyrittäjän arjen erilaisia tilanteita ja niissä tarvittavia voimavaroja tilakäynneillä yhdessä yrittäjien kanssa. Koska jokaisen kokemus muutoksesta ja arjen erilaisista tilanteista on yksilöllinen, myös toimintatapamme nousevat yrittäjien toiveista. Sinun ei siis tarvitse mahtua valmiiseen muottiin – suunnittelemme ja toteutamme hyvinvointia ja voimavaroja vahvistavat toimet yhdessä kanssasi.
Järjestämme mm. muutosvalmennusta, yksilöohjausta, työnohjausta, pienryhmätoimintaa, teemapäiviä ja benchmarkkausta. Työskentelytapamme on asiakaslähtöistä, kokeilevaa ja osallistavaa. Hankkeen järjestämät toiminnat ovat osallistujille maksuttomia.
Kokoamme hyvinvointia ja työssä jaksamista tukevia toimintatapoja yhteistyössä sidosryhmien kanssa myös muiden maatalousyrittäjien käyttöön.


Millaisia muutoksia sinun elämässäsi on meneillään? Mikä tukee sinua pienen tai suuremman muutoksen keskellä?


Ota reilusti yhteyttä - jutellaan lisää sinua askarruttavista asioista ja mietitään yhdessä ratkaisun avaimia.
Merja Nykänen, merja.nykanen@diak.fi, 050 465 9698
Linnea Luotola, linnea.luotola@proagria.fi, 041 7314703


Jussi Vatasen mietteitä hankkeesta, maatalousyrittämisestä ja näyttelemisestä.

Julkaistu 1.7.2022 Farmari 2022 -maatalousnäyttelyssä, toimittajana Sari Ursin, Radio Suomi Mikkeli.

Kuuntele haastattelu YLE Areenassa

Maatalousyrittäjän työhön ja elämään liittyviin muutokseen tarjolla ammattiapua. Keskustelemassa Merja Nykänen, Diak, ja Arto Karila, ProAgria Etelä-Savo.

Julkaistu 7.10.2020, toimittajana Sari Ursin, Radio Suomi Mikkeli.

Kuuntele haastattelu YLE Areenassa