Sini Sillanpää

JO1 A3215 Edit

kotieläintuotannon asiantuntija, lammas- ja vuohituotanto

ProAgria Etelä-Pohjanmaa

Ruotsinkielinen Pohjanmaa, ProAgria Keski-Suomi

sini.sillanpaa@proagria.fi 043 825 0526

Toimenkuvaani kuuluvat (tavanomaiset ja luomu) lammas- ja vuohitilojen asiantuntijatehtävät, kuten ruokinta, tuotosseuranta, jalostus, olosuhteet, eläinten hoito ja hyvinvointi.

Olen itsekin viljelijä. Oman tilani pellot kuuluvat luonnonmukaiseen tuotantoon. Kahden vuosikymmenen käytännön kokemukseni yrittäjyydestä, lammastaloudesta ja peltoviljelystä on hyvä pohja toimia tehtävissäni.

Neuvopalveluista osaamisalueena on Ruokaturva ja eläinten hyvinvoinnin edistäminen. Tässä osiossa käydään lävitse mm Eläinten hyvinvointikorvauksen edellytyksiä (EHK) sekä ehdollisuutta ja hyvinvointia. Lisäksi mm. luomupuolen asioita kuten luomuehtoja käsitellään ilmastonmuutos osiossa.

Lammashankkeessa toimin asiantuntijatehtävissä kouluttajana käytännön eläintenhoidossa. Lisäksi kehitämme lampureille työkaluja toiminnan kehittämiseen, tuotteen laadun parantamiseen ja sitä kautta tilan kannattavuuden parantamiseen sekä lisätään lampureiden sitoutumista teuraseläinten kasvun seuraamiseen ja siitä raportoimiseen.

Asiantuntijan artikkelit