ProAgria Sarkamessuilla – uusinta tietoa, asiantuntijoiden tukea ja kannattavuutta

2 min lukuaika

Uutinen

Hiilivarannon muutoksen huomioiminen osana viljelysuunnittelua tuottaa tuloksia.

ProAgrian asiantuntija Linda Hamalainen asiakkaiden kanssa KoneAgria messusosastolla

ProAgrian messuosasto 6C tarjoaa uusinta tietoa ja asiantuntijoiden osaamista maatilayrityksen kehittämisen tueksi. Osastolla vierailijat pääsevät kohtaamaan asiantuntijoita ja kysymään alan trendeistä ja oman yrityksen kehittämisestä.

– Osastollamme pääsee samalla kertaa keskustelemaan talousasiantuntijoiden kanssa talouden johtamisesta ja vaihtamaan kasvintuotannon ja kotieläintuotannon asiantuntijoiden kanssa ajatuksia tuotannon kehittämisestä, kertoo ProAgria Keskusten Liiton markkinointipäällikkö Inkeri Hennola. Samalla saa näkemystä ja uusinta tietoa oman yrityksen johtamiseen.

Uudet avaukset tuottaneet tuloksia

Kasvintuotannon asiantuntijat näyttävät osastolla, miten kiinnittämällä huomiota maaperän hiilivarannon muutokseen osana viljelysuunnittelua saadaan aikaan kannattavuutta ja viljelyvarmuutta. Talousasiantuntijat jakavat parhaat vinkit talouden suunnitteluun ja kannustavat pohtimaan yrityksen pitkän aikavälin strategiaa.

Maidontuotannon asiantuntijat puolestaan haastavat havainnoimaan navettaa yhdessä asiantuntijan kanssa. Asiantuntijat kertovat osastolla myös tuotosseurannan tulevista uudistuksista ja kannustavat siirtymään esikoodattujen pikarien käyttöön.

Perjantaina kello 12–14 ProAgrian osastolla 6c on tavattavissa myös eläinlääkäri Seija Perasto ProAgria Etelä-Pohjanmaalta.

Pellon, metsän tai kokonaisen maatilan myymistä tai ostamista pohtivalle on osastolla tavattavissa ProAgria Kiinteistönvälitys Oy LKV:n kiinteistönvälittäjiä.

Dialogikeskustelu ruokajärjestelmän murroksesta

Uudenlaisena avauksena järjestämme osana Sarkamessuja myös dialogikeskustelun teemalla ”Ruokajärjestelmä on murroksessa – miten menestyä?”.

– Dialogikeskustelujen tavoitteena on rakentaa yhteistä ymmärrystä koko ruokaketjuun. Mukana keskustelussa on viljelijöitä, alan kehittäjiä ja asiantuntijoita, kertoo dialogikeskustelujen vetäjä kehittämisasiantuntija Terhi Välisalo Etelä-Pohjanmaan maa- ja kotitalousnaisista.

Sarkamessut järjestetään Seinäjoella 26.-27.1.