NäyteLinkki Mobiili uudistuu

1 min lukuaika

Maidontuotanto· Uutinen· Tuotosseuranta

Esikoodattujen maitonäytepikarien käyttöön tarkoitetusta NäyteLinkki Mobiilista ilmestyy alkuvuonna uudistettu selainpohjainen versio, joka toimii mobiililaitteella, jolla on pääsy nettiin.

Lehmä

Jatkossa NäyteLinkki Mobiiliin pääsee oman kirjautumissivun tai Minun Maatilani -ohjelman kautta, eikä tarvetta erillisen sovelluksen lataamiseen ole.

NäyteLinkki Mobiililla lehmän tiedot yhdistetään pikarin viivakoodiin ja tallennetaan tuotosseurannan tietokantaan, josta ne välitetään meijerin laboratorioon. Luetut viivakoodit ja tiineystestitilaukset tallentuvat automaattisesti selaimen välimuistiin eikä puhelimen muu käyttö tai huono nettiyhteys keskeytä toimintaa. Viivakoodin luku edellyttää toimivaa puhelimen kameraa.

Palveluun kirjaudutaan tuotosseurannan Verkkopalvelun tai Minun Maatilani -ohjelman tunnuksilla. Ohjelma hakee tietokannasta karjatunnuksella lypsyssä olevat lehmät ja viivakoodi luetaan halutulle eläimelle puhelimen kameralla. Myös tiineystestin valinta on mahdollista.

Pikaritarrat poistuvat käytöstä vuoden 2024 aikana

NäyteLinkki Mobiilin uudistus pohjustaa vuoden kuluttua tapahtuvaa siirtymistä pelkästään esikoodattujen näytepikarien käyttöön. Siirtyminen tapahtuu vuoden 2024 aikana tarravaraston loppuessa, jonka jälkeen käytössä ovat ainoastaan esikoodatut pikarit. Tarkka ajankohta ilmoitetaan heti, kun se on tiedossa. Uutta NäyteLinkki Mobiilia kampanjoidaan sen valmistuttua ja käyttö kannattaakin aloittaa heti, kun se on mahdollista. Tuotosseurannan pikareista esikoodattuja on tällä hetkellä noin 75 %.

NäyteLinkki Mobiili -sovelluksen kuvakaappaus