ProAgria julkaisee merkittävän Talousviisas maatilayritys -kirjan tukemaan yrittäjien taloustaitoja käytännön esimerkein

2 min lukuaika

Talous· Uutinen

Talousviisas maatilayritys on hyvin hoidettu kokonaisuus. Alan huippuasiantuntijoiden yhteistyöllä tuotettu Talousviisas maatilayritys -kirja auttaa yrittäjiä kehittämään talouden osaamista sekä yrityskokonaisuuden johtamista.

ProAgrian Talousviisas maatilayritys kirjan kansikuva

Kirjassa pureudutaan talousasioihin käytännönläheisesti. Talousviisaalla maatilayrityksellä on pitkän aikavälin suunnitelmat purettuna lyhyen ajan tavoitteiksi ja mittareiksi. Tuloksia seurataan ja analysoidaan. Kirja avaa talousasioita käytännönläheisesti ja innostavin esimerkein.

– Haluamme auttaa yrittäjiä ymmärtämään taloudellisen tuloksen syitä ja seurauksia. Vahva talous antaa hyvän selkänojan yritystä koskevien päätösten tekemiseen ja yrityskokonaisuuden johtamiseen. Kirjan avulla tuemme kilpailukykyisen maatilayrityksen ja maatalouden rakentamisessa, kertoo ProAgrian talousjohtamisen kehityspäällikkö Ari Nopanen.

Kirja täydentää ProAgrian arvostettua osaamista

ProAgria tarjoaa maatila- ja maaseutuyrittäjille luotettavaa kumppanuutta, edelläkävijätietoa ja vahvaa osaamista talouden johtamisen kehittämiseen.

– Talousviisas maatilayritys -kirja on hyvä täydennys tähän valikoimaan, sanoo ProAgrian talouspalvelujen kehitysjohtaja, Petri Koivisto. Asiakkaamme ja sidosryhmämme arvostavat talouden osaamistamme. Meillä on käytössä uusimmat työvälineet ja valtakunnallisen verkoston huippuasiantuntemus. Kirja tiivistää alan uusimman tiedon helppolukuiseen muotoon, jolloin asioita on helpompi lähteä toteuttamaan käytännössä.

Kirjan suunnitteluun ja kirjoittamiseen on osallistunut laaja joukko alan parhaita asiantuntijoita. Asiantuntijoiden näkökulmien ja uuden tiedon käytännön soveltamista helpottavat kirjassa olevat maatilayrittäjien omat kokemukset.

Uutuuskirja julkistetaan KoneAgriassa

Talousviisas maatilayritys -kirja julkistetaan KoneAgria-näyttelyssä Tampereella 12.10. Investoinnit liikkeelle hyvällä talouden johtamisella -paneelikeskustelun yhteydessä klo 13.

Paneelissa talouden johtamisesta keskustelevat Ari Nopanen ProAgriasta, Kirsi Tossavainen Nordeasta, Ilkka Pohjamo Fabasta, Eila Eerola Melasta sekä viljelijä Anssi Laamanen. Paneelin vetää Käytännön Maamiehen päätoimittaja Pentti Törmä. Kirjan kirjoittajia on tavattavissa ProAgrian osastolla C550 ennen paneelikeskustelua.

Talousviisas maatilayritys -kirja

Kirjan suunnitteluryhmä: Ari Nopanen, Petri Koivisto ja Päivi Meronen (toim.)

Kustantaja: ProAgria Keskusten Liitto 2023, Tieto tuottamaan -sarjan julkaisu 149, koko B5, 104 sivua. Myynnissä mm. kustantajan verkkokaupassa proagriaverkkokauppa.fi

Arvostelukappale tiedustelut birgitta.salminen@proagria.fi

Kansikuva: https://proagria.kuvat.fi/kuvat/ProAgrian+kuvat+median+k%C3%A4ytt%C3%B6%C3%B6n/Mediatiedotekuvat/Talousviisas+maatilayritys+-kirjan+kansikuva.jpg

Lisätietoja 

Ari Nopanen, kehityspäällikkö, talousjohtaminen, ProAgria Keskusten Liitto, 0400 432 582, ari.nopanen@proagria.fi

Petri Koivisto, kehitysjohtaja, talouspalvelut, ProAgria Keskusten Liitto, 043 826 6491, petri.koivisto@proagria.fi

Birgitta Salminen, kustannuspäällikkö, ProAgria Keskusten Liitto, 040 356 2487, birgitta.salminen@proagria.fi

Olemme maatalouden ja maaseudun yritystoiminnan asiantuntijoita. Tuomme ratkaisuja muuttuviin tilanteisiin. Meitä on 650 ja toimimme kaikkialla Suomessa kahdeksassa alueellisessa ProAgria keskuksessa ja Keskusten Liitossa.

Teemme merkityksellistä työtä maaseudun yrittäjien kumppanina. Olemme edelläkävijöitä maatila- ja maaseutuyritysten toiminnan kehittämisessä ja tarjoamme palveluja johtamiseen, talouteen, kotieläin- ja kasvintuotantoon. Meille tärkeää on mahdollistaa maailman puhtain ja elinvoimaisin maaseutu myös tulevaisuudessa. Sen eteen teemme töitä joka päivä asiakkaidemme ja yhteistyökumppaneidemme kanssa.

#onnistummeyhdessä