Neuvo 2020 - mikä se on?

2 min lukuaika

Savolaeset ossoojat

Kevät tuo tullessaan tukihaun ja uuden ohjelmakauden. Muutoksista saat lisätietoa mm. Neuvo2020 palveluiden kautta.

24290 185247274955984 172567646 n

Yksi varma merkki kevään tulosta on lähenevä tukihaku. Uusi ohjelmakausi alkaa, muutoksia on luvassa ja niihin sopeutuminen on aina haastavaa. Ympäristötuki muuttuu ympäristökorvaukseksi ja vastaavalla tavalla eläintenhyvinvointituki eläintenhyvinvointikorvaukseksi. Muutakin kuin nimet muuttuu. Nyt jos koskaan kannattaa ottaa kaikki saatavilla oleva apu vastaan.

Neuvo 2020 on juuri luotu viljelijää varten. Se on uusi maatilan neuvontajärjestelmä, joka on antamassa viljelijälle tukea uudella ohjelmakaudella 2015–2020. Neuvo 2020 luo viljelijälle varmuutta oikeellisuudesta ja vähentää huolia. Neuvon kautta viljelijä saa selvityksiä ja kartoituksia varmojen valintojen pohjalle, saa vinkkejä hyviin käytäntöihin. Viljelijänä sinulla on käytössä 3 500 euron edestä rahaa yrityksesi kehittämiseen asiantuntijan avulla koko ohjelmakauden ajan. Palvelun käyttö on helppoa ja huoletonta. Maksat palvelusta vain arvonlisäveron ja muutoin kaiken paperityön hoitaa valitsemasi Neuvo 2020 palveluihin koulutuettu asiantuntija.

Neuvo 2020 palvelut avautuvat maaliskuun lopulla ja tarjolla olevista palveluista voit tiedustella omalta asiantuntijaltasi tai allekirjoittaneelta. Sinulla on esimerkiksi tuotantoeläinpuolella mahdollisuus hyödyntää asiantuntijaa käymällä tsekkilistoja navetalla läpi, mitä toimenpiteitä uudet vaatimukset ja ehdot edellyttävät. Energiapuolella saat apua siihen miten säästät energiaa ja sitä kautta rahaa. Myös luomu on mukana Neuvo 2020 -palveluissa, saat esimerkiksi apua pohdintaan, mitä luomutuotantoon siirtyminen tilallasi tarkoittaa.

Ympäristöpuolella voit pyytää Neuvon kautta asiantuntijaa kartoittamaan mahdollisia maisema- ja luontokohteita. Tai neuvoja voi tehdä sinulle tukipuntarin, jonka avulla selvität mahdollisuudet uudessa tukijärjestelmässä ja voit vielä huhtikuun tukihaun jälkeenkin tehdä neuvonnan perusteella todettuja muutoksia jo jätettyyn tukihakemukseen.

Neuvo 2020 on mahdollisuuksia täynnä. Ole rohkeasti yhteydessä meihin!

Heidi Jaukkuri
Kasvintuotannon ja talouden asiantuntija, tukihakuosaamisvastaava
0400 867 400
heidi.jaukkuri@proagria.fi