Mervi Tiermas

Mervi tiermas

Asiantuntija, luonnontuotteet ja kestävä kehitys

ProAgria Oulu

Oulun Maa- ja kotitalousnaiset

mervi.tiermas@maajakotitalousnaiset.fi 044 431 4606

Kauppurienkatu 23, 3. kerros
90100 Oulu

Työskentelen erilaisissa maaseudun kehittämishankkeissa kestävän kehityksen, ruokaketjun ja luonnontuotteiden parissa. Vastaan myös osaltani MKN Oulun sosiaalisen median kanavista, verkkosivuista ja uutiskirjeistä. Koulutukseltani olen ympäristösuunnittelija (AMK). Lisäksi olen suorittanut maaseudun kehittämisen erikoisammattitutkinnon.

Innostun lähiruoasta ja kestävästä elämäntavasta. Miten hienoja ruokatuotteita ja yhteistyömalleja alueeltamme löytyykään! Inspiroidun keskusteluista, miten yhteisöjen ja yritysten toimintaa tai omaa arkea voi kehittää ja kirittää ottamaan huomioon ympäristö ja toiset entistä paremmin. Opin työssäni jatkuvasti lisää. Pidän tärkeänä maaseudun ja kaupunkien yhteen tuomista sekä omavaraisuuden arvostamista.

Sydäntäni lähellä on erilaisten ryhmien osallistaminen – päiväkodeista ja kuntalaisista elintarvikeyrityksiin tai ammattikeittiötoimijoihin. Ruoka- ja ympäristökasvatus tarjoaa kaikenikäisille hyviä keinoja lähiruoan esille nostoon ja luontosuhteen vahvistamiseen. Suorinta palautetta on, kun lapset innostuvat itse kasvatetuista ämpäriperunoista tai ihmettelevät kompostorin sisältöä ja toimintaa!