Heli Alatalo

Heli alatalo 0

Kasvituotannon ja kirjanpidon asiantuntija

ProAgria Oulu

heli.alatalo@proagria.fi 0500 983 634

Pyhäjärven toimisto, Asematie 4
86800 Pyhäsalmi

Työtehtäviini osana viljelyn kehittämisohjelmaa kuuluvat viljelysuunnittelu ja siihen liittyvät kasvustokäynnit sekä EU-tukineuvonta ja Neuvo-palvelut. Teen myös MVL:n mukaisia verokirjanpitoja, arvonlisäveroilmoituksia ja rakentamisen urakka- ja työntekijäilmoituksia.

Innostan asiakkaita toimittamaan veroaineistojaan tallennettaviksi mielellään vaikka kuukausittain. Asiakkaat, jotka ovat ottaneet tämän toimintatavan käyttöön, ovat olleet tyytyväisiä. Tiloilla ollaan tietoisia omasta taloudesta, jolloin pystyy toimimaan tilanteen vaatimalla tavalla.

Viljelyn kehittämisohjelmassa teen viljelysuunnitelmia tasaiseen tahtiin. On mahtavaa, kun asiakas haluaa kokeilla jotakin uutta kasvia tai menetelmää. Silloin innostun etsimään tietoa eri lähteistä ja samalla opin itsekin uutta. Työssä motivoi aina myös viljelijän havainto, että perusasiat ovat tärkeitä, eivätkä muutu, vaikka mitä uutta tulisi auringon alle.

Pitkän linjan asiantuntijana olen saanut mahdollisuuden suuntautua töihin, jotka kiinnostavat minua eniten. Erityisesti nuoret työkaverit tuovat mukanaan uusia raikkaita näkemyksiä ja pitävät kiinni ajassa. Asiakkaat monine tarpeineen haastavat hankkimaan lisää tietoa ja siinä samalla huomaa oppivansa koko ajan uutta.

Uuden oppiminen ja toimiminen yhdessä työkavereiden kanssa asiakkaiden parhaaksi – se on huippujuttu. Onnistumme yhdessä.