Parasta navetan asukeille

1 min lukuaika

Referenssit

Kannialan tila tunnetaan kestävästä ja tuottoisasta karjastaan. Tulevan kasvukauden ykköstavoitteena on paras mahdollinen säilörehu navetan tarpeisiin.

Yrittäjä Aki Kanniala ja ProAgrian asiantuntijat Marika Sohlo ja Hella Lehtosaari-Vähäkuopus
Ilon kautta. Aki Kanniala sekä kasvintuotannon asiantuntijat Marika Sohlo (keskellä) ja Henna Lehtosaari-Vähäkuopus hakevat yhdessä ratkaisuja, jotta pellot tuottavat karjan tarpeisiin oikeanlaista rehua.ta rehua.

Ari, Maija ja Aki Kannialan kahden robotin pihatossa on 120 lypsävää, joiden lisäksi tilalla on liki saman verran nuorta karjaa. Maidontuotantoa on kehitetty pitkäjänteisesti etenkin navetan seinien sisällä ja panostettu ruokintaan, rutiineihin, robottiohjelmien hyödyntämiseen sekä karjan terveyteen, hyvinvointiin ja jalostukseen. Nyt katse on 250 peltohehtaarin mahdollisuuksissa.

– Peltoalaa on riittävästi, tilakaupan jälkeen oman tarpeen ylikin. Haluamme järkevöittää rehuntuotannon kokonaisuutta: varmistaa peltojen kasvukunnon ja tuottaa huippurehua eri eläinryhmien tarpeiden mukaan. Kustannusten hallinta ja minimointi on keskeistä, Aki Kanniala sanoo.

Kannialan väen sparrauskumppaneita ovat ProAgrian kasvin- ja maidontuotannon sekä talouden asiantuntijat. Neuvo-rahaa käytetään kehittämistyössä aina kun mahdollista. Sitä voi hyödyntää niin rehuntuotannon tavoitekeskusteluun, viljelysuunnitelmaan kuin tuotantokustannusten laskentaan ja simulointiinkin.

Kiinnostuitko? Ota yhteyttä