Lempiaineesta ammatti tilitoimistossa

1 min lukuaika

Uratarinat

Kahdeksanvuotiaana lempiaineeni koulussa oli matematiikka, ja toiveammatteinani kampaaja ja maanviljelijä. Toinen toiveammatti on vuosien saatossa poistunut haaveistani, mutta kiinnostus lukuihin ja maatalouteen ovat säilyneet.

Emilia Tamminen uratarina

Vanhemmillani on siemenviljelytila Janakkalassa, joten maatilan työt ovat tulleet pienestä pitäen tutuiksi itselleni. Viljelyn lisäksi tilalla asustaa hevosia, joista yksi on oma suomenhevosruunani.

Peruskoulun jälkeen toiselle asteelle hakiessani minulla oli monia eri kouluvaihtoehtoja lukiosta hevostalouden perustutkintoon. Päädyin kuitenkin hakemaan Ammattiopisto Tavastiaan liiketalouden perustutkintoon, jossa suoritin kaksoistutkinnon ja valmistuin ylioppilasmerkonomiksi. Viimeisen vuoden harjoittelupaikkaa etsiessäni opettajani oli ottanut, maataloustaustastani tietäen, yhteyttä ProAgriaan työssäoppimispaikan tiimoilta.

Keväällä 2019 suoritin pari kuukautta kestävän työssäoppimisjakson ProAgrian tilitoimistopalveluissa. Työssäoppimisen aikana kuulin työkavereilta, että moni oli jäänyt juuri työharjoittelun jälkeen töihin ProAgrialle. Olin kuitenkin sopinut jo kesätyöstä muualla. Syksyllä sain puhelun silloiselta työpaikkaohjaajaltani, nykyiseltä esihenkilöltäni, että kiinnostaisiko minua tulla töihin ProAgrialle. Aloitin tilitoimistoasiantuntijana lokakuussa 2019.

Parin työvuoden jälkeen halusin lähteä kehittämään omaa osaamistani entistä enemmän, ja hain Hämeen Ammattikorkeakouluun opiskelemaan töiden ohessa liiketaloutta. Opiskelu on ollut helpompaa kuin aikaisemmin ammattikoulussa, sillä töissä olen saanut niin hyvän pohjan käytännön osaamiselle. Tradenomiopinnot ja työskentely tilitoimistossa ovat tukeneet hyvin toisiaan. Tradenomiksi valmistumisen jälkeen aion luultavasti suorittaa vielä maatalouteen liittyviä opintoja ja nähtäväksi jää, tuleeko minusta vielä joskus maatilan omistaja.