Aurinkoinen kalastuspäivä ukrainalaisnuorten kanssa

2 min lukuaika

Vesiltä ja varsilta

ProAgria Oulu, Haukiputaan jakokunta ja Ylikiimingin kalastuskunta järjestivät vuosittaisen kalastustapahtuman Ylikiimingin Vaaralammella. Pohjois-Pohjanmaan Ukrainalaisten Yhdistyksen kanssa järjestettyyn tapahtumaan saapui Oulussa asuvia ukrainalaisnuoria nauttimaan mukavasta kalastuspäivästä sekä oppimaan vapaa-ajan kalastukseen liittyvistä asioista.

Kalatalouden kalastuspaiva 1

Onnistunut tapahtumadebyytti kirjolohilammikolla

Kalatalouden Keskusliiton järjestämää valtakunnallista kalastuspäivää vietetään vuosittain 15.5., mutta käytännön järjestelyiden vuoksi tapahtuman ajankohtaa jouduttiin siirtämään tänä vuonna hieman myöhäisemmäksi. Ylikiimingin Vaaralammella innokkaat ukrainalaisnuoret maistelivat paistettua ahventa, seurasivat kalan filerointia ja kokeilivat kalaonneaan.

- Tänä vuonna kalastustapahtuma järjestettiin ensimmäistä kertaa kirjolohilammikolla, mikä tarjosi uudenlaisen ympäristön kalastuksen harrastajille, Oulun Kalatalouskeskuksen toiminnanjohtaja Heikki Tahkola kertoo.

- Tapahtuma ei ainoastaan edistä kalastusharrastusta, vaan tuo myös yhteen erilaisia toimijoita, jotka ovat kiinnostuneita vesistöjen kunnostamisesta ja suojelusta. Yhteistyö eri tahojen kanssa on osoittautunut hedelmälliseksi ja tuottanut pitkäaikaisia yhteistöitä ja luottokumppaneita, kertoo Oulun Maa- ja kotitalousnaisten maisema- ja ympäristöasiantuntija Maarit Satomaa.

    Ja nappasihan se kalakin! Aurinkoisen päivän kalaonni suosi 10-vuotiasta Uljanaa, joka nosti vedestä päivän ensimmäisen ja isoimman saaliin. Kirjolohi fileroitiin ja pakattiin Uljanalle mukaan paistettavaksi perheen kanssa. Virvelöintitaidot tytär on oppinut isältään, jonka kanssa hän kalastaa aktiivisesti. Onkeen on napannut kotikonnuilla särkiä, ahvenia, haukia ja lahnoja. Päivän saalis oli Uljanan ensimmäinen kirjolohi.

    Kuvassa vasemmalla kirjolohisaaliin napannut Uljana.

    Tapahtumat yhteistyön perustana

    Oulun Kalatalouskeskus ja Oulun Maa-ja kotitalousnaiset järjestävät vastaavanlaisia tapahtumia myös muina ajankohtina. Tilaisuuksia pyritään järjestämään kattavasti koko Pohjois-Pohjanmaan alueella. Tapahtumat luovat pohjan uusille yhteistyöhankkeille, ja yhteiset kokoontumiset avaavat ovia myös laajemmalle yhteistyölle niin vesiensuojelun kuin muidenkin ympäristöaiheiden parissa.

    Seuraa tapahtumakalenteria ja pysy ajan tasalla tapahtumista