Välitilinpäätös, miksi?

1 min lukuaika

Talouden ruorissa

Olisiko nyt pieni hetki aikaa tarkastella kulunutta vuotta ja miettiä, mihin tästä?

Kypsa vilja Essi Jokela 3

Vuosi etenee kovaa vauhtia ja pian jo soikin puhelin: olisiko aika tilinpäätösostoksille? Mitä jos, olisitkin miettinyt vastauksen jo etukäteen valmiiksi? Onko sinulla oikeasti tarve tehdä hankintoja ja jos on, mitä juuri sinun kannattaa hankkia? Jätetään arvailut sikseen ja nukutaan yöt kunnolla, tehdään siis välitilinpäätös!

Välitilinpäätös onkin oiva työkalu niin talouden seurannassa kuin suunnittelussakin. Se antaa sinulle yrittäjänä erinomaisen keinon tarkastella kuluneen vuoden tilannetta ja miettiä loppuvuoden ratkaisuja. Välitilinpäätöksen avulla pystymme myös tarkastelemaan verotustasi jo tässä vaiheessa vuotta: pystymme ennakoimaan verotuksen lopputulosta, tarkastamaan ennakoiden riittävyyden ja pohtimaan, miltä tulos näyttää verotuksellisesti.

Verotuksessa on hyvä pyrkiä mahdollisimman tasaiseen tulojen kehitykseen sekä välttää suuria vuosikohtaisia vaihteluita. Välitilinpäätöksen avulla voimmekin tavoitella parasta mahdollista lopputulosta juuri sinun kannaltasi. Jos sinulla on budjetti laadittuna tälle vuodelle, olisi nyt oivallinen hetki tarkastella sen toteutumista.

Yrittäjänä varmasti tiedätkin, että matkan varrelle voi osua niin ylä- kuin alamäkiäkin ja mutkan takana voikin olla jotain yllättävää. Voidaankin siis tarkastella talouttasi siltäkin kannalta, että miten toimit yllättävässä tilanteessa. Otetaan yhdessä kaikki hyöty irti välitilinpäätöksen antamista tiedoista ja suunnitellaan onnistunut loppuvuosi.

Ota meihin yhteyttä:

Haluatko yhteydenoton?

Jätä tästä meille yhteydenottopyyntö.