Mahdollisuus muutokseen

1 min lukuaika

Talouden ruorissa

Kriisissä on aina kaksi vaihtoehtoa joko jäädä paikoilleen tai nähdä muutoksen mahdollisuus ja lähteä mukaan

Winston Churchillin väitetään sanoneen, ”älä koskaan anna hyvän kriisin mennä hukkaan”.

Kriisissä on aina kaksi vaihtoehtoa: jäädä paikoilleen tai nähdä muutoksen mahdollisuus ja lähteä mukaan. Toimintaympäristössämme on tällä hetkellä useita yhtäaikaisia isoja muutoksia ja esimerkiksi koronan tuomia epävarmuuksia. Maatalouden rakennemuutos on jatkunut pitkään kuin myös alan kannattavuuskriisi.

ProAgrian valinta on tarttua tilaisuuteen ja muuttaa mitä on muutettava. Emme ole jääneet paikoillemme vaan ahkerasti luoneet nahkaamme jo pidemmän aikaa.

Asiakkaidemme maailman myllerryksessä, myös meidän maailmamme on luonnollisesti jatkuvassa muutoksessa. Talouden ja liiketoiminnan kehittämispalveluiden uudistamiselle selkeän tarpeen on luonut esimerkiksi sähköistyvä maailmamme. Asiakkaamme ovat valveutuneita ja hyvin koulutettuja sekä diginatiiveja. Uudistetun strategiamme mukaisesti, haluamme tarjota parhaan asiakaskokemuksen asiakkaamme liiketoiminnan kehittämiseen.
Talouspalveluiden osalta vastaamme tähän uudistamalla palveluitamme sekä järjestelmiämme vastaamaan asiakkaidemme tarpeisiin. Jatkossa pystymme entistä vahvemmin tukemaan maatilayrityksiä yrityskokonaisuuden johtamisessa, kannattavuuden ja kilpailukyvyn vahvistamisessa sekä varautumisessa myös tuotannollisiin ja taloudellisiin riskeihin, kannattavuuden alenemiseen tai maksuvalmiuden heikkenemiseen. Samalla lähes huomaamatta myös asiantuntijan rooli muuttuu neuvonantajasta pitkäaikaiseksi kumppaniksi.

Tekisi mieli kehottaa pysymään kuulolla, mutta sanonkin: tule lähemmäksi ja ota mukaan reipasta retkimieltä!

Nyt on lupa odottaa vauhtia!

Syksyisin terveisin,

Mervi Koukka
johtava asiantuntija, tili- ja talouspalveluiden kehitys
ProAgria Keskusten Liitto ry