Yllätä itsesi ja kirjanpitäjäsi

1 min lukuaika

Savolaeset ossoojat

Kokeile tänä vuonna välitilinpäätöksen tekemistä jo syys-lokakuussa

Rahat pinossa tilipalveluihin muok 0

Näinä päivinä asiakkaille soitellessani monet vastaavat puhelimeen traktorin kopista. Monilla tiloilla toinen säilörehusato on korjattu tai sitä ollaan parhaillaan korjaamassa. Jutellessani yrittäjien kanssa, olen ilokseni kuullut, että monilla on mielessä myös kirjanpito- ja välitilinpäätös asiat. Jotkut ovat jo sopineet välitilinpäätöksen tekemisestä ja joillekin on kirjattu kuluvan vuoden kuitteja kuukausittain.

Alkuvuoden kuittien kirjaaminen ja välitilinpäätöksen tekeminen esimerkiksi syys-lokakuussa on hyödyllistä. Välitilinpäätöksen avulla saadaan tarkka kuva kuluvan vuoden taloustilanteesta ja lasketaan ennakoitu verotettavan tulon määrä. Loppuvuoden aikana tuotteiden myynnin ja tarvikkeiden hankinnan ajoituksella voidaan vielä vaikuttaa verotettavan tulon määrään. Huonoja investointeja tai tarvikehankintoja ei kuitenkaan kannata tehdä pienempien verojen toivossa.

Miten teillä on ollut tapana tehdä nämä asiat? Yllätä itsesi ja kirjanpitäjäsi ja kokeile tänä vuonna välitilinpäätöksen tekemistä jo syys-lokakuussa!