Suunnitelmallinen kasvinsuojelu parantaa satoa

1 min lukuaika

Savolaeset ossoojat

Kasvinsuojeluun voi paneutua tarkemmin Neuvo2020 palvelun avulla.

Blogi kuva paula

Neuvo2020 palveluissa on paljon vaihtoehtoja. Kesällä ajankohtainen mietinnän aihe on kasvinsuojelu ja siihen liittyy paljon kysymyksiä: mitä asioita siinä tulisi ottaa huomioon, mitä rikkoja pelloltani löytyy, pitäisikö huomioida IP-viljely ja mitä aineita kannattaa valita. Vastauksia näihin kysymyksiin saa teettämällä kasvinsuojelusuunnitelman Neuvo2020 palveluna.

Asiantuntijan kanssa tehtävä kasvustokäynti on osa kasvinsuojelusuunnitelmaa. Havainnot lohkoilta antavat hyvän kokonaiskuvan peltojen tilanteesta. Kasvustokäynnillä havainnoidaan muun muassa kasvustojen kehitysvaihetta ja tiheyttä. Kasvinsuojelun näkökulmasta tarkastellaan rikkakasvilajeja ja -määriä, tautioireita ja tuholaisia sekä mahdollisia ravinteiden puutosoireita tai kasvustojen fysiologisia vioituksia sekä kaikkien näiden erottamista toisistaan. Käynnillä arvioidaan usein myös maan rakennetta ja kasvukuntoa, jotta saadaan kokonaiskuva tilanteesta. Yhteisen keskustelun jälkeen asiantuntija tekee kasvinsuojelusuunnitelman ja suositukset toimenpiteistä. Kasvinsuojelusuunnitelma luovutetaan tilalle kirjallisena toimenpide-ehdotuksineen tai se voidaan tehdä myös suoraan WebWisuun.

Tavoitteena on hakea parhaat ratkaisut kasvinsuojeluun huomioiden tilan tuotanto ja viljelykierto. ProAgrialta löydät asiantuntevat kasvinsuojelun osaajat sekä vilja- että erikoiskasveille sekä nurmentuotantoon. Kasvinsuojelusuunnitelma ottaa huomioon ympäristön, turvallisuuden ja kannattavuuden. Lisäksi yrittäjä saa varmistuksen kasvinsuojeluaineiden oikeasta käytöstä ja siitä, että tilan kasvinsuojelu on kunnossa ja toimii täydentävien ehtojen mukaisesti.

Kasvinsuojelusuunnitelmien aika alkaa olla käsillä, ota yhteyttä asiantuntijoihimme!

Palvelupäällikkö

Milja Heikkinen

040-1662597

milja.heikkinen@proagria.fi