Katse tulevaisuuteen

2 min lukuaika

Savolaeset ossoojat

Milloin viimeksi olet pohtinut tilasi tulevaisuutta?

Img 7616

Milloin viimeksi olet istahtanut pohtimaan tilasi tulevaisuutta? Mitä haluat tehdä isona ja mitä kiintopistettä kohti olet tällä hetkellä matkalla? Tiedätkö, mille tasolle oma toiminta tulee vakiinnuttaa ennen seuraavan askelen ottamista? Näitä ja monia muita asioita pohditaan asiakkaiden kanssa tälläkin hetkellä. On erittäin tärkeää istahtaa hetkeksi pöydän ääreen ja pureskella ajatuksia porukalla, mitä on itse pyöritellyt mielessä kaikessa hiljaisuudessa.

Tilojen lähtökohdat ovat erilaisia ja niiden vertailu on hyvin haastavaa. Omien päämäärien asettaminen pidemmälle tulevaisuuteen on oleellista, jotta tiedetään, ollaanko menossa oikeaan suuntaan. Välitavoitteet tähtäävät kohti suurempaa maalia ja näyttäytyvät jokapäiväisessä tekemisessä. Ennen suurempia investointeja kannattaa aina tarkastella kokonaisuus, jotta pienemmätkin investoinnit ja valinnat tukevat isomman suunnitelman toteutumista.

Lyhyemmällä tähtäimellä on myös tärkeää selvittää säännöllisin väliajoin oman yrityksen tilanne ja keskittyä sen kehittämiseen. Jos tällä hetkellä tilanne on omasta mielestä tiukentunut, niin on hyvä ottaa apuun ulkopuolista asiantuntemusta. Taloustilanteen korjaamiseksi on välttämätöntä saada tuki tuotannon suunnittelun puolelta ja näin on mahdollista päästä käsiksi todellisiin juurisyihin. Pullonkauloihin puuttumalla ja toimintatapoja muuttamalla saadaan aikaan tavoitellut tulokset.

Tulevaisuuden haaveet voivat toteutua, kun tekee selkeän ja riittävän yksityiskohtaisen suunnitelman. Kun kasvukausi lähestyy loppuaan, on hyvä aika miettiä porukalla tavoitteita ja kirjailla niitä ylös. Autamme mielellämme näiden asioiden pohtimisessa ja teemme yhdessä teidän kanssa kokonaisvaltaisen suunnitelman tilan kehittämisestä. Suunnittelua voi toteuttaa Neuvo 2020 -järjestelmän tuetun neuvonnan puitteissa.

Joakim Pitkälä

Talouden erityisasiantuntija

ProAgria Pohjois-Savo

040 579 7178

joakim.pitkala@proagria.fi