Lohkokirjanpito kuntoon

2 min lukuaika

Ruohonjuurella

Uuden tukikauden ensimmäinen vuosi on saatu päätökseen ja uudistuneiden toimenpiteiden kuten syysilmoituksen, nurmien niittoja ja viljelykierron muutoksia päästy opettelemaan kertaalleen. Nyt on loistava hetki aloittaa tai tehostaa lohkokirjanpitoa.

Apilapelto

Uudella tukikaudella on tärkeää, että tukihakujen tiedot täsmäävät lohkokirjanpitoon päivämääriä myöten. Täytyy myös muistaa, että ”isoveli valvoo” nyt meitä kahden satelliitin voimin. Et ole yksin ohjelman kanssa!

Kannattaa toimia näin:

  1. Hanki oma lisenssi Minun Maatilani Wisu (MM Wisu) -ohjelmaan.
  2. Me ProAgrian asiantuntijat autamme sinua asentamaan perustiedot ohjelmaan mm. maanäytteet, lanta-analyysit, lohkotiedot Vipu-palvelusta yms.

Perustietojen jälkeen opetellaan ohjelmaa yhdessä sinun aikataulusi mukaan. Käydään yhdessä läpi kasvien, lajikkeiden, satotasojen kirjaaminen ja jatketaan lannoitukseen. Ohjelmalla voi lasketuttaa lannoitesuosituksia ravinnetarpeen tai enimmäismäärän mukaan. Lannanlaskennassa onkin sitten ihan omat niksit! 

Kasvinsuojelussa kirjataan lohkoilta löytyvät rikkakasvit, käytetyt aineet ja määrät. Lopuksi voimme myös kirjata sadot ja päivämäärät. 

Jos MM Wisu on sinulle jo entuudestaan tuttu, voimme keskittyä käyttämään ohjelman pieniä, hienoja yksityiskohtia. Lannoituksen suunnittelussa voidaan käyttää ohjelman automaattista laskentaa hyödyksi valitsemalla tarpeeksi suuri lannoitevalikoima pohjaksi, voimme keskittyä myös lohkojen hivenlannoitukseen tai kalkitukseen.

Tuottaako lannanlevitys harmaita hiuksia tai oletko miettinyt miten lantapoikkeuksen poistuminen vaikuttaa tilaasi? Onko sinulla lohkoja, joissa yhden maanäytteen fosfori arvo on liian korkea? Näitä on hyvä pohtia yhdessä.

Ohjelmassa on myös varastojärjestelmä, jonka avulla muistat ja hallinnoit saatua satoa siiloittain. Pystymme myös suunnittelemaan viljelykierto -toiminnolla useamman vuoden viljelykierron, joka täyttää sekä hallinnon vaatiman vuotuisen 33 % viljelykiertovaatimuksen, että vuonna 2025 voimaan tulevan vaatimuksen, jolloin kasvin on täytynyt vaihtua jokaisella lohkolla, kasvulohkoja myöten.

Ota meihin yhteyttä

Lohkokirjanpito kuntoon asiantuntijan avustuksella

Jätä yhteydenottopyyntö