Rikkaruohot kuriin syksyllä

1 min lukuaika

Luomua laadulla

Nyt kannattaa taistella rikkoja vastaan, kun on hyvä syksy ollut ainakin tähän mennessä.

Rikkaruohot kuriin3 620x360px

Tämä syksy näyttää hyvältä rikkojen torjumiseen. Lämpöä, kosteutta ja riittävän kuivaa keliä on ainakin tähän mennessä riittänyt. Tämä on lisännyt rikkakasvien kasvua pelloilla. Varsinkin juolavehnä, ohdake ja valvatti sekä muutamat yksivuotiset rikkakasvit ovat tulleet uudelleen esiin.

Jos olet jo kyntänyt pellon niin hyvä niin. On kuitenkin syytä tarkkailla onnistuiko kynnös hyvin, ettei jostakin kohtaa kyntöviilujen välistä ala juolavehnä vihertämään. Jos kultivoit sänkipellon niin hyvä, mutta varaudu kultivoimaan vielä uudestaan tälle syksylle. Toinen vaihtoehto on kyntää pelto huolellisesti.

Jos pelto on vielä sängellä niin nyt kannattaa käydä murskaamassa sänki. Ja vielä parempi on jos aluskasvi on ollut käytössä. Tällöin on pellossa riittävästi kilpailua rikkoja vastaan, mutta silti voi käydä pellon niittämässä ja näin kurittaa rikkakasveja. Ja kun kilpailu valosta vaan lisääntyy on esim. raiheinä voitonpuolella verrattuna juolavehnään.

Eli nyt kannattaa taistella rikkoja vastaan, kun on hyvä syksy ollut ainakin tähän mennessä.

Kannattaa kuitenkin pitää mielessä, että märälle pellolle ei kannata mennä. Maanrakennetta tiivistämällä saa aikaan rikoille paremmat kasvu olosuhteet kuin viljellyille kasveille.


Rikkakasveja ennen murskausta…


Sama kohta murskauksen jälkeen…


Rikkakasvit ennen murkausta…


Ja jälleen murskauksen jälkeen…