Luomuviikon herkku 2

1 min lukuaika

Luomua laadulla

Viikonlopun jälkiruoka: omenapiiras

Pohja:

75 g pehmeää luomuvoita
1 ½ dl sokeria
4 dl luomuvehnäjauhoja
1 luomukananmuna
1/4 tl suolaa
1 tl kanelia
1 tl kardemummaa

Vatkaa voi ja sokeri kulhossa kuohkeaksi vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet keskenään, sekoita voin ja sokerin sekaan. Lisää yksi kananmuna ja sekoita tasaiseksi. Anna taikinan levätä jääkaapissa noin 30 min.

Painele taikina hyvin voidellun piirakkavuuan pohjalle. Paista pohjaa 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia tai kunnes pohja alkaa hieman ruskistua.

Täyte:

4 koti- tai luomuomenaa
1½ rkl luomuperunajauhoa
1 tl kanelia
1/4 tl jauhettua kardemummaa
1½ dl omenasosetta
½ dl sokeria
4 luomukananmunankeltuaista

Kuori omenat ja lohko ne ohuiksi viipaleiksi. Sekoita kaneli ja perunajauhot keskenään. Pyörittele omenalohkot seoksessa. Sekoita sokeri, keltuaiset ja ½ ruokalusikallista perunajauhoja omenasoseeseen.

Laita esipaistetun pohjan päälle ohut kerros omenasoseseosta ja lado tämän päälle omenalohkot. Kaada loput seoksesta omenoiden päälle. Paista 125-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia.

Tarjoile piirakka vaniljakastikkeen tai jäätelön kanssa.

Resepti löytyy kirjasta Luomu & Tila -Reseptejä Suomesta, Simonen & Takanen, WSOY