Tuottajalle kiitos -stipendit haettavissa

4 min lukuaika

Uutinen

Stipendihaun 4. kierros avautui. Hakuaika on 10.1.-13.2.2022

Tuottajallekiitosartikkeliuuutinenlogot 0

Viljelyn ideat innovaatioiksi

Vaasan, K-ryhmän ja ProAgrian Tuottajalle kiitos -stipendihaku avautuu neljännen kerran. Aikaisempien hakukierrosten myötä on saavutettu jo yli 100 uutta maatalous- ja maaseutusektorin innovaatiota. Jokaisella kierroksella on saatu hakemuksia hyvin tasokkaille ideoille. Tälläkin kertaa hakemuksia odotetaan runsaasti.

Stipendiä voi hakea 11.1.-13.2.2022 osoitteessa proagria.fi/viljelijastipendi. Joka hakukierroksella jaettavien apurahojen suuruus on maksimissaan 10 000 euroa hakijaa kohden. Rahoitus tulee K-ryhmän ja Vaasan Tuottajalle kiitos -leipätuotteiden hyvitysosuuksista. Stipendin saajat valitsee asiantuntijaraati, joka muodostuu Vaasan, ProAgrian, K-ryhmän, MTK:n sekä Lantmännen Agron edustajista.

Stipendi on merkittävä, koska se melkeinpä ainoana tarjoaa maatalousyrittäjälle mahdollisuuden kehittää ideoitaan innovaatioiksi. Vaasan, K-ryhmän ja ProAgrian yhteistyön tavoitteena onkin antaa tuottajalle aito kiitos viljelyn kehittämisestä sekä vastuullisuudesta koko ketjussa. Pitkällä aikavälillä kehittämistyöstä ja tuloksista hyötyvät kaikki viljelijät.

Viime keväänä stipendillä rahoitettiin altakastelujärjestelmän kehittämistä

Yksi viime kevään stipendin saajista oli Jari Ruski Kiukaisista. Stipendi myönnettiin projektiin, jonka tavoitteena on kehittää peltojen altakastelua.

− Pyrimme projektissa löytämään keinoja pidättää vettä kasveille mahdollisimman pitkään. Tutkimushypoteesimme toteutuminen mahdollistaisi satopotentiaalin hyödyntämisen niin, että kuivinakin vuosina pystyttäisiin saamaan hyvä ja normaaleina vuosina jopa erittäin hyvä sato, Ruski kertoo.

Stipendin avulla projektiin on saatu hankittua siihen tarvittavaa kalustoa. Projektin onnistuminen toisi huomattavan avun viljelijöiden arkeen, sillä automatiikka hoitaisi kaiken ja viljelijän tehtäväksi jäisi vain tilanteen seuraaminen kännykästä. Teknologia mahdollistaa veden ohjaamisen kasveille niin, että sato onnistuu sademääristä huolimatta. Näin viljelystä tulee taloudellisesti kannattavaa ja lisää ennakoitavuutta.

Stipendejä jaossa kahdesti vuodessa

Joka hakukierroksella jaettavien stipendien suuruus on maksimissaan 10 000 euroa hakijaa kohden. Hakukierroksia on vuosittain kaksi. Stipendien saajien valinnassa kiinnitetään huomiota idean toteutuskelpoisuuteen sekä siihen, miten se kehittää suomalaista viljelyä. Hakijoiden toivotaan olevan aktiivisia viljelijöitä. Lopullisen päätöksen stipendinsaajista valitsee asiantuntijaraati, joka muodostuu Vaasan, ProAgrian, K-ryhmän, MTK:n sekä Lantmännen Agron edustajista. Tuottajalle kiitos -stipendihaku on avoinna kaikille Suomen viljelijöille 11.1.-13.2.2022. Hakemuksen voi täyttää osoitteessa: proagria.fi/viljelijastipendi.

LYHYESTI

Vaasan Tuottajalle Kiitos -viljelijästipendihaku
Vaasan, K-ryhmän ja ProAgrian Tuottajalle kiitos -stipendien hakuaika 11.1.-13.2.2022. Stipendiä haetaan täyttämällä verkkolomake osoitteessa: proagria.fi/viljelijastipendi. Valituille stipendinsaajille ilmoitetaan valinnasta henkilökohtaisesti ja heidän kanssaan tehdään käytännönläheinen sopimus toteutuksesta ja raportoinnista. Stipendejä myönnetään kaksi kertaa vuodessa ja seuraava stipendien hakukierros on loppuvuodesta 2022. Kullakin hakukierroksella jaettava kokonaissumma on riippuvainen Tuottajalle kiitos -leipätuotteiden myynnistä.

Tuottajalle kiitos -tuotteet:
Pirkka Setsuuri (Tuki 20 c)
Vaasan Ruispalat Tumma Herkku Tuottajalle Kiitos (Tuki 5 c)

Lisätietoja:

Harri Hovi, tavarakaupan johtaja, K-ryhmä
p. 050 383 7584 tai harri.hovi@kesko.fi

Minna Cousins, kaupallinen johtaja, Vaasan Oy
p. 040 553 4949 tai minna.cousins@vaasan.com

Suvi Anttila, markkinointi- ja viestintäjohtaja, ProAgria Keskusten Liitto
p. 040 560 8551 tai suvi.anttila@proagria.fi

Vaasan Oy on suomalainen leipomoalan yritys, joka työllistää Suomessa noin 600 henkilöä. Yhtiön historia ulottuu aina vuoteen 1849, mikä tekee meistä Suomen vanhimman valtakunnallisen leipomoalan toimijan. Leivomme suomalaisten rakastamia leipiä viidessä leipomossa eri puolilla Suomea ja tehtävänämme on vahvistaa leipomotoimialan elinvoimaisuutta Suomessa. Tunnetuimpia tuotemerkkejämme ovat Vaasan Ruispalat, Vaasan Taika ja Vaasan Kauratyynyt. Suomen lisäksi leivomme myös Baltian maissa. Omistajamme Lantmännen Unibaken kautta olemme osa ruotsalaisten maanviljelijöiden omistamaa Lantmännen-monialakonsernia, joka on yksi Euroopan suurimpia toimijoita bioenergia-, kone-, maatalous- ja elintarviketoimialalla. Liikevaihtomme vuonna 2018 oli 187 miljoonaa euroa. www.vaasan.fi

Kesko ja K-kauppiaat muodostavat K-ryhmän, jonka myynti on 13 mrd. euroa. K-ryhmä on Pohjois-Euroopan kolmanneksi suurin vähittäiskauppias ja se työllistää noin 43 000 henkeä. Kesko toimii päivittäistavarakaupassa, rakentamisen ja talotekniikan kaupassa sekä autokaupassa. Sen toimialat ja ketjut toimivat tiiviissä yhteistyössä kauppiasyrittäjien sekä muiden kumppaneiden kanssa. Keskon liikevaihto on 11 miljardia euroa ja henkilökuntaa on noin 25 000 henkeä. Keskon ketjutoimintaan kuuluu yli 1 800 kauppaa Suomessa, Ruotsissa, Norjassa, Virossa, Latviassa, Liettuassa, Valko-Venäjällä ja Puolassa. Kesko on pörssiyhtiö ja sen osakkeet on listattu Nasdaq Helsingissä. Yhtiön kotipaikka ja päätoimitilat sijaitsevat Helsingissä. Kesko on maailman vastuullisin ruokakaupan alan yritys (The Global 100 Most Sustainable Corporations in the World). www.kesko.fi

ProAgria
Meitä vie vahvasti eteenpäin halu ja osaaminen tuottaa koko Suomessa maatila- ja maaseutuyrittäjille alan asiantuntijoina parhaita ratkaisuja liiketoiminnan kehittämiseen, sen kannattavuuden ja tuottavuuden parantamiseen. Kehitämme suomalaista maataloutta ja maaseutua vahvalla kokemuksella ja uudistavalla otteella. Palvelumme kattavat johtamisen, talouden ja tuotannon tiiviisti toisiinsa nivoutuvana kokonaisuutena. Vahvuutenamme on valtakunnallinen ProAgrioiden verkosto ja tiivis yhteistyö ja verkostoituminen muiden toimijoiden kanssa. Meitä on koko Suomessa 650 alan huippuammattilaista. Olemme vahvasti tulevaisuuteen katsova, uudistuva ja uudistava ProAgria-verkosto. Haluamme mahdollistaa maailman puhtaimman ja elinvoimaisimman maaseudun myös tulevaisuudessa. #onnistummeyhdessä www.proagria.fi