Omaan työnkuvaan voi vaikuttaa

1 min lukuaika

Uratarinat

"Toimiminen viljelijöiden kanssa on aina tuntunut omalta ja asiakastyö on palkitsevaa", kokee kasvintuotannon asiakkuuspäällikkö Mari Koskela.

Kasvintuotannon asiakkuuspäällikkö Mari Koskela

Tervehdys Satakunnasta! Työskentelen ProAgria Länsi-Suomessa asiakkuuspäällikkönä ja kasvintuotannon palveluvastaavana.

Ensimmäinen kontaktini ProAgriaan oli (viime vuosituhannella 😊), kun etsin opinnäytetyölleni toimeksiantajaa. Tein työni Satakunnan Maaseutukeskukselle, nyk. ProAgria Länsi-Suomelle. Tämän jälkeen jo ennen valmistumistani minua pyydettiin sairaslomasijaiseksi, jonka jälkeen työt jatkui ja sillä tiellä ollaan edelleen.

Työn yhteensovittaminen eri elämäntilanteisiin on onnistunut hyvin. Perhevapaat ja opiskelut ovat vuorotelleet ja kulkeneet rinnakkain työn kanssa sopivassa suhteessa kussakin tilanteessa. Opiskeluilla olen halunnut pitää tutkintoani ja ennen kaikkea ajatuksiani ajan tasalla. Tällä hetkellä suoritan työn ohessa yamk-opintoja.

Itsenäinen ja osittain liikkuva, hyvin monipuolinen työ sopii minulle. Toki tarvitaan organisointikykyä ja joustavuutta, kun työpäivät ovat harvoin säännöllisiä ja samanlaisia. Teen töitä niin toimistossa, kuin pellolla ja töitä tehdään viljelijöiden ja alan eri toimijoiden kanssa.

ProAgriassa olen vuosien mittaan päässyt itse vahvasti vaikuttamaan omaan työnkuvaan ja suuntautumaan itseä kiinnostaviin työtehtäviin. Itselle kantavia voimia työssä on läpi vuosien ollut aito kiinnostus ja arvostus maataloutta kohtaan. Toimiminen viljelijöiden kanssa on aina tuntunut omalta ja asiakastyö on palkitsevaa. Kunnioitan maatalousyrittäjien työtä paljon ja jaksan tehdä töitä sen eteen, että ProAgriassa voimme auttaa yrittäjiä menestymään ammatissaan parhaalla mahdollisella tavalla.