Asetu ehdokkaaksi ProAgria Etelä-Suomen edustajiston vaaliin

ProAgria Etelä-Suomen edustajiston vaalivalmistelut käynnistyvät

Asetu ehdokkaaksi kuva


Tänä syksynä valitaan edustajat Etelä-Suomen edustajistoon uudelle nelivuotiskaudelle 2024-2027. Edustajisto päätti syyskokouksessa 2022 pienentää edustajiston kokoa 50:stä 30:een. Iso osa nykyisistä edustajista ei voi enää asettua ehdolle, koska ovat olleet jo kaksi peräkkäistä kautta edustajana tai ikäpykälä (62 v.) estäisi ehdokkuuden. Tarvitsemme siis uusia ehdokkaita jokaiselta jäsenalueelta.

Edustajiston rooli

Mikä rooli edustajistolla on ProAgria Etelä-Suomen hallinnossa? Edustajisto käyttää ProAgria Etelä-Suomen ylintä päätäntävaltaa. Edustajiston tehtäviin kuuluu mm. toimintasuunnitelman ja talousarvion sekä tilinpäätöksen ja toimintakertomuksen vahvistaminen. Edustajisto tekee päätöksen vastuuvapauden myöntämisestä hallitukselle sekä valitsee hallituksen puheenjohtajan ja muut jäsenet. Edustajisto kokoontuu kaksi kertaa vuodessa kevät- ja syyskokoukseen.

Ehdokasasettelu

Ehdokkaaksi voi asettua 14.8.-10.9. välisenä aikana. Ehdokkaan voivat asettaa jäsenyhdistys, –yhteisö tai yhdessä kolme suorajäsentä (yrittäjä- tai henkilöjäsentä). Ehdokkaan on oltava ProAgria Etelä-Suomi ry:n jäsen joko jäsenyhdistyksensä kautta tai suorajäsen, jäsenmaksu maksettu ja häneltä on suostumus ehdokasasetteluun. Lomakkeen voi palauttaa Kunnaalan Jennille skannattuna sähköpostilla tai valokuvana.

Kaudella 2024-2027 edustajiston paikkajako on seuraava:

Pirkanmaa 8 edustajaa
Häme 8 edustajaa
Uusimaa 6 edustajaa
Kymenlaakso 4 edustajaa
Etelä-Karjala 4 edustajaa

Vaaliasiaa päivitetään ProAgria Etelä-Suomen sivulle täällä. Sieltä löytyy mm. ehdokkaan asettamislomake.

Tiedustelut: Jenni Kunnaala