Ruokailusuositukset käyttöön

Tavoitteena on tiedottaa koulu- ja varhaiskasvatuksen ruokailusuosituksista sekä uudistetusta koulumaito- ja hedelmätuesta.

Ruokailusuositukset kayttoon projekti l small
Valtion ravitsemusneuvottelukunnan ja maa- ja metsätalousministeriön tukemassa valtakunnallisessa projektissa tavoitteena oli tiedottaa tuoreista Syödään ja opitaan yhdessä -kouluruokailu- ja Terveyttä ja iloa ruoasta -varhaiskasvatuksen ruokailusuosituksista sekä uudistuneesta koulumaito- ja hedelmätuesta. Projektin toteuttivat Maa- ja kotitalousnaiset ja Viestintävalkea. Yhteistyötä tehtiin myös Ruokakasvatusyhdistys Ruukku ry:n kanssa.
Ruokailusuositukset käyttöön -tiedotusprojekti pohjautui keväällä 2018 päättyneeseen Syödään ja opitaan yhdessä -kampanjaan, jolloin kouluruokailusuositusta jalkautettiin yli 80 tilaisuudessa valtakunnallisesti. Lue lisää täältä: http://www.viestintavalkea.fi/suositusten-jalkautus/
Ruokailusuositukset käyttöön -projektissa tavoitettiin aiemmin katvealueeseen jääneitä kuntia. Projektin kohderyhmänä olivat kuntien hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen ryhmät ja yhteistyöryhmät, varhaiskasvatuksen ja koulutuksen järjestäjät ja toimijat, ruokapalveluiden palveluntuottajat ja terveyden edistämisen työtä tekevät, kuten ravitsemusterapeutit ja terveydenhoitajat sekä alueelliset HYTE- ja hanketoimijat. Projekti toteuttiin syys-joulukuussa 2018.
Katso varhaiskasvatuksen onnistuneesta ruokailususositusten toteutuksesta ja ruokakasvatuksesta kertova Terveyttä ja iloa ruoasta -video: https://www.youtube.com/watch?v=y8LSmxPJUL4&t=11s .
Maa- ja kotitalousnaisten ruoka-asiantuntijat toteuttivat projektin seuraavissa kunnissa:

Etelä-Pohjanmaa: Kauhajoki, Ähtäri, Kurikka ja Alajärvi. Lisätietoja; Asta Asunmaa
Etelä-Savo: Mikkeli, Savonlinna, Pieksämäki ja Juva. Lisätietoja: Mervi Kukkonen
Häme: Hämeenlinna, Janakkala, Loppi ja Riihimäki. Lisätietoja: Jenni Kunnaala ja Satu Nokkonen.
Kymenlaakso ja Päijät-Häme: Lahti, Orimattila, Iitti, Pyhtää ja Kouvola. Lisätietoja: Hannele Veteli.
Satakunta: Eurajoki, Karvia, Nakkila, Kankaanpää ja Rauma. Lisätietoja: Anna Kari.
Lappi: Simo, Tornio, Kemi ja Keminmaa. Lisätietoja: Kaisa Myllykangas.

Viestintävalkea toteutti projektia Uudenmaan, Varsinais-Suomen ja Etelä-Karjalan alueilla. Lisätietoja: Virpi Kulomaa, virpi@viestintavalkea.fi, p. 040 5928 752.