ProYritys Itä-Suomi

ProAgria Itä-Suomi

ProYritys Itä-Suomi -hanke neuvoo maaseudun yrityksiä liiketoiminnan eri vaiheissa.

ProYritys Itä-Suomi tiimi

ProYritys Itä-Suomi -hanketta toteutetaan ylimaakunnallisena hankkeena Kainuun, Pohjois-Karjalan ja Pohjois-Savon maakunnissa. Hankkeen tarkoituksena on saattaa yrityksiä investointien ja muun kehittämisen jatkopoluille.

Yhteisenä tavoitteena on kaikissa kolmessa maakunnassa myös yritysten verkottaminen ja erityisesti yritysryhmähankkeiden kokoaminen rahoitushakuihin. Oletko kiinnostunut yritysryhmähankkeista tai yhteistyöstä muiden yrittäjien kanssa, katso lisätietoja tästä. Onko sinulla jo valmis yritysryhmäidea, ota yhteyttä. Aloittavia ja toimintaansa kehittäviä monialaisia maatiloja ja muita maaseutuyrityksiä haastetaan toiminnan tarkasteluun myös lyhytkestoisen liiketoiminnan ja kannattavuuden arvioinnin avulla alustavin laskelmin ja selvityksin.

ProYritys Itä-Suomi -hanke tarjoaa maakunnasta riippuen yrityksen pyytämän neuvontapäivän itse tai ohjaa yhteyttä ottaneita yrityksiä seudullisten kehittämisyhtiöiden asiakkaiksi. Hankkeessa toteutetaan myös webinaareja ja pienimuotoisia pilottitoimia yrityksille. Näillä toimilla edistetään vastuullista yritystoimintaa ja yritysten omistajavaihdoksia sekä tarjotaan uusimman tutkimus- ja kehitys- ja innovaatiotoiminnan mahdollistamia avauksia myös maaseudulle. Asiakkaalle maksuttoman alkuvaiheen neuvontapäivän voi antaa myös hankkeen kilpailuttama erityisosaaja. Maakunnissa jo tuttu ProYritys-neuvonta on saanut aikaan kasvusysäyksiä Itä-Suomen aluetalouteen jo miljoonien eurojen edestä mm. asiakkaiden toteuttamien investointien myötä.

Haluatko lisätietoa ProYritys Itä-Suomi -hankkeesta? Tilaa uutiskirje tästä

ProYritys Itä-Suomi -hanke antaa parhaimmillaan alkusysäyksen ja johdattaa yrityksiä eteenpäin eri tahojen asiantuntijapalveluihin, muihin hankkeisiin sekä maatilasidonnaisilla asiakkailla Neuvo Kilpailukyky -osion palveluihin, sillä maksutonta ProYritys-apua voi saada päivän per vuosi.

Hanketta toteutetaan Euroopan Maaseuturahaston ja ELY-keskusten tuella 31.12.23 saakka. Hanketta toteuttaa MKN Yrityspalvelut / ProAgria Itä-Suomi.

Kainuu: yritysasiantuntijat Soili Hypèn, puh. 040 776 4290 ja Tiina Kuittinen, puh 043 827 2314
Pohjois-Karjala: yritysasiantuntija Jaana Puhakka, puh. 040 301 2468
Pohjois-Savo: yritysasiantuntija Heli Sulola puh. 040 672 0597
Koko toiminta-alue: hankevastaava Marjatta Pikkarainen, puh. 044 3201585

Alueellisten MKN-yritysasiantuntijoidemme joukkoa täydentävät erityisosaajamme:

Elintarvike- ja ruokapalvelutoimiala, Marja Niskanen

Green care- ja palvelutoimialat, Johanna Rinnekari

Matkailutoimiala, Anna Rinteinen

Sähköpostit: etunimi.sukunimi@maajakotitalousnaiset.fi tai etunimi.sukunimi@proagria.fi

Shortly in English: 

The ProYritys Itä-Suomi (Eastern Finland) project is implemented as a supra-provincial project in the provinces of Kainuu, North Karelia and North Savo. The project is to advice rural entrepreneurs and to find further paths of investments and other development in the enterprises. The project in all three provinces also aim at networking of companies and especially the compilation of business group projects for funding applications.

Uutiskirjeet

Joulukuu/ 2021

Tapahtumat, vinkit ja linkit:

ProYritys Itä-Suomi -hankkeen aloituswebinaari pidettiin 10.12.2021. Mukana oli Itäsuomalaisia yritystarinoita, Merja Rehnin katsaus kiertotalouden ajankohtaisiin ja Ismo Apelin koronan selättämiskeinoja. Tapahtuman esitysmateriaalit löytyvät alta Materiaalit-osiosta.