Maistuvaa meiltä ja muualta – kohti kulttuuripääkaupunki Oulu2026 -vuotta!

ProAgria Oulu

Kehitämme Pohjois-Pohjanmaan ruokaketjun kansainvälistymistä, valmistaudumme kulttuuripääkaupunkivuoteen ja hyödynnämme sen mahdollisuuksia.

MKN maistuvaa meilta ja muualta

Project in English

Hankkeen tarkoituksena on

  • kehittää Pohjois-Pohjanmaan ruokaketjun kansainvälistymistä
  • vastata kulttuuripääkaupunkivuoden odotuksiin
  • hyödyntää kulttuuripääkaupunkivuoden tuomat mahdollisuudet.

Hanketta toteutetaan yhteistyössä Oulun sekä Pohjois-Pohjanmaan, Kainuun ja Etelä-Lapin 32 kunnan alueella toimivan Arctic Food Lab (AFL) -verkoston kanssa. AFL-kokonaisuus brändää pohjoisessa Suomessa tuotettua ja jalostettua ruokaa sekä arktisissa oloissa kehittynyttä ruokaperinnettä kansainväliseen tietoisuuteen.

Hanke vahvistaa ja rakentaa AFL-verkoston ylimaakunnallista ja maarajat ylittävää yhteistyötä sekä varmistaa kumppanuuksien mahdollistamaa hyötyä Pohjois-Pohjanmaan toimijoille. Yhteistyöllä jalkautetaan Pohjois-Pohjanmaalle uusia innovaatiota ja hyviä käytäntöjä muista maakunnista ja maista. Samalla jaetaan tietoa oman alueen onnistumisista. Tämä tukee alueen elintarvikealan ja yritysten kehittämistä sekä vahvistaa osaamista. Alueen yrityksiä tiedotetaan kansainvälistymisen mahdollisuuksista.

Hankkeessa valmistellaan alueellisia ja kansainvälisiä jatkotoimia esimerkiksi kartoittamalla alueen toimijoiden toiveet ja valmiudet hakea European Region of Gastronomy -statusta sekä suunnittelemalla kansainvälisen ruokatapahtuman toteutusta. Hankkeen läpileikkaavana teemana on tehokas viestintä ja tiedonvälitys, johon sisältyy myös viestintämateriaalien tuottamista Pohjois-Pohjanmaan raaka-aineista ja ruokatuotteista sekä ruokaperinteestä.

Toiminta-alue: Pohjois-Pohjanmaa

Hallinnoija ja toteuttaja: ProAgria Oulu/Oulun Maa- ja kotitalousnaiset

Rahoittaja: Pohjois-Pohjanmaan liitto/Aiko-rahoitus

    Materiaalit

    Videot

    15.6.2023 Maistuva reseptivideo 3: Grillataan luonnonlaidunlihaa! Liha-kasvisvartaat | Let's barbeque grass-fed meat!
    28.2.2023 Maistuva reseptivideo 2: Jälkimarinoitu paahtopaisti lähilihasta
    16.1.2023 Maistuva reseptivideo 1: Kauppurienkadun sienipiirakka suppilovahveroista
    11.11.2022 Kokemuksia valtakunnallisilta luonnontuotepäiviltä 9.-10.11.2022, Mikkeli

    Matkaraportit

    2.-4.8.2023 Matka Trøndelag Food Festival -tapahtumaan Trondheimiin, Norjaan
    22.-24.5.2023 ERIAFF-konferenssi, Bolzano, Italia
    3.-5.2.2023 JokkMokk talvimarkkinat Ruotsin Lapissa 
    26.-28.9.2023 Verkostoitumis- ja benchmarkkausmatka Itä-Suomeen
    7.10.-11.10.2023 Oulun Maa- ja kotitalousnaisten verkostoitumismatka, Saksa

    Tapahtumien materiaalit

      21.11.2023 Lähikalaa lautaselle – yhdessä kohti kalaisampaa tulevaisuutta, Oulu

      Ruokaa meiltä maailmalle – Arctic Food Lab -ruokaverkoston tapaaminen 15.9.2023

      Makumatka kulttuuripääkaupunkiin 2026, 9.6.2023

      Arctic Food Corner 9.5.2023

      Uudet alut, tuoksuvat silmut – luontoalan yrittäjien treffit 29.3.2023

      Luonnonlaidunlihaa lautasille - mahdollisuuksia myyntiin -webinaari 28.3.2023

      Luomutreffit 16.3.2023, Liminka

      Arctic Food Lab goes Valentines Day, 14.2.2023, Oulu

      Herkkutatista bisnestä? 16.11.2022, Teams

      Arctic Food Corner - Islannin matkan kuulumiset 15.11.2022

      Valtakunnalliset Luonnontuotepäivät 9.-10.11.2022, Mikkeli

      Arctic Food corner 1.11.2022 - kehitä yritystäsi ja saa tuotteesi premium-markkinoille!

      Arctic Food Lab -kehittäjäverkoston tapaaminen 18.10.2022, Oulu

      Puheenvuoro Oulun ammattikorkeakoulun opiskelijoille, Degree Programme in International Business, 10.10.2022