Arki – Sujuvasti eteenpäin

ProAgria Länsi-Suomi

Yrityskokonaisuus

Hanke keskittyy asioiden, ihmisten ja osaamisen johtamiseen.

Irlanti blogi 2
Lippu ja lause suomi
Maatilayrityksissä koetaan paljon ulkoisia ja sisäisiä muutoksia, joihin yrittäjien on pystyttävä vastaamaan pyörittäen samalla arkista työtään. Nykymaataloudessa korostuvat entistä enemmän yrityksen hyvä johtaminen sekä uuden tiedon soveltaminen tuotantosuunnasta riippumatta. Arki-hankkeen avulla pyritään parantamaan hankealueen maatilayritysten johtamista – niin asioiden, ihmisten kuin osaamisen kannalta. Näin kehitetään maatilayritysten kilpailukykyä ja kannattavuutta sekä lisätään motivaatiota, vuorovaikutusta ja talousosaamista yrittäjien arjessa.

Arki-hanke hyödyntää aiempia hyviä kokemuksia pienryhmätoiminnasta. Kokemusten saaminen, jakaminen ja seuranta tehdään pienryhmissä mahdollisimman käytännönläheisesti. Pienryhmien lisäksi hankkeen toiminta pitää sisällään ajankohtaisia teemapäiviä, työpajoja sekä opintomatkoja. Myös kansainvälisyys on hankkeessa mukana ja tietoa ja oppia haetaan myös ulkomailta. Hankkeen toimintaan ovat tervetulleita kaikki maatalousyritykset tuotantosuunnasta riippumatta.

Hankkeen ajankohtaiset kuulumiset voit käydä katsomassa hankkeen Facebook-sivuilta.

Hankkeen kesto: 1.1.2022–31.5.2024
Kenelle: Maatilayrityksille ProAgria Länsi-Suomen alueella
Rahoittaja: Euroopan maaseuturahasto, Satakunnan ELY-keskus ja Varsinais-Suomen ELY-keskus

Arki-hankkeen toteutuksesta vastaa ProAgria Länsi-Suomi. Hankkeen yhteistyökumppaneina ovat mukana MTK-Satakunta, MTK-Varsinais-Suomi ja HAMK Maaseutuelinkeinot. Lisäksi yhteistyötä tehdään muiden maatalouden sidosryhmien kanssa.

Tulevat ja käynnissä olevat pienryhmät, työpajat, opintomatkat ja muut tilaisuudet

Ryhmät ja tapahtumat joissa vapaita paikkoja:

  • Lännen märehtijät on koko hankealueen märehtijätilojen isompi yhteistyöryhmä, ohjaajina Anu Ellä ja Linda Hämäläinen.
  • Johtamismatka Etelä-Karjalaan ja Etelä-Savoon 5.-7.3.2024, ohj. Anu Ellä, Linda Hämäläinen, Jarkko Storberg. Vieraillaan parhaiden tilojen listoilla olevilla kotieläintiloilla sekä muissa johtamisen näkökulmasta kiinnostavissa kohteissa. Arki-hankkeen tukema matka. 
  • Puolan  johtamisteemaisella opintomatkalla tutustutaan Puolan karjatilojen nykytilaan ja tulevaisuuden näkymiin. 28.10.-1.11.2024. Lue lisää.

Lisätietoja:

Anu Ellä, p. 040 180 1260, anu.ella@proagria.fi