Arki – Sujuvasti eteenpäin

ProAgria Länsi-Suomi

Hanke keskittyy asioiden, ihmisten ja osaamisen johtamiseen.

Arki hanke nettisivut
Lippu ja lause suomi
Maatilayrityksissä koetaan paljon ulkoisia ja sisäisiä muutoksia, joihin yrittäjien on pystyttävä vastaamaan pyörittäen samalla arkista työtään. Nykymaataloudessa korostuvat entistä enemmän yrityksen hyvä johtaminen sekä uuden tiedon soveltaminen tuotantosuunnasta riippumatta. Arki-hankkeen avulla pyritään parantamaan hankealueen maatilayritysten johtamista – niin asioiden, ihmisten kuin osaamisen kannalta. Näin kehitetään maatilayritysten kilpailukykyä ja kannattavuutta sekä lisätään motivaatiota, vuorovaikutusta ja talousosaamista yrittäjien arjessa.

Arki-hanke hyödyntää aiempia hyviä kokemuksia pienryhmätoiminnasta. Kokemusten saaminen, jakaminen ja seuranta tehdään pienryhmissä mahdollisimman käytännönläheisesti. Pienryhmien lisäksi hankkeen toiminta pitää sisällään ajankohtaisia teemapäiviä, työpajoja sekä opintomatkoja. Myös kansainvälisyys on hankkeessa mukana ja tietoa ja oppia haetaan myös ulkomailta. Hankkeen toimintaan ovat tervetulleita kaikki maatalousyritykset tuotantosuunnasta riippumatta.

Hankkeen ajankohtaiset kuulumiset voit käydä katsomassa hankkeen Facebook-sivuilta.

Milloin: Hankkeen kesto 1.1.2022–31.5.2024.
Kenelle: Maatilayrityksille ProAgria Länsi-Suomen alueella.
Rahoittaja: Euroopan maaseuturahasto, Satakunnan ELY-keskus ja Varsinais-Suomen ELY-keskus

Arki-hankkeen toteutuksesta vastaa ProAgria Länsi-Suomi. Hankkeen yhteistyökumppaneina ovat mukana MTK-Satakunta, MTK-Varsinais-Suomi ja HAMK Maaseutuelinkeinot. Lisäksi yhteistyötä tehdään muiden maatalouden sidosryhmien kanssa.

Tulevat ja käynnissä olevat pienryhmät, työpajat, opintomatkat ja muut tilaisuudet

Käynnissä ovat nyt seuraavat ryhmät, joihin sopii vielä mukaan:

  • Lännen märehtijät on koko hankealueen märehtijätilojen isompi yhteistyöryhmä, ohjaajina Anu Ellä ja Riikka Mäkilä.
  • Cowboys&Cowgirls, kansainvälinen tiedonhakuryhmä, ohjaajina Anu Ellä ja Riikka Mäkilä.

Tulossa syksyllä ja vuonna 2023:

  • Maatalousenglannin kielikurssi järjestetään 15.–16.2.2023 teemalla USA. Paikka vahvistetaan myöhemmin. Treenataan suullista englannin puhumista ja perehdytään Etelä-Dakotan karjatilojen arkeen. Maksimi 15 osallistujaa. Ohjaajina Anna Okkonen ja Arki-ohjaajat.
  • Kansainvälinen tiedonvaihtoryhmä: Ryhmä ottaa yhteyden toisen maan (Sveitsi tai Belgia) maatalousyrittäjiin ensin etänä ja matkustaa sitten tapaamaan paikallisia yrittäjiä noin neljän vuorokauden mittaiselle tiedonvaihtomatkalle. Kohtuullinen suullinen englannin kielitaito tarvitaan. Aloitus helmikuussa 2023. Ryhmään otetaan osallistujia noin kuudelta eri tilalta. Suositus osallistua myös maatalousenglannin kielikurssiin. Ohjaajina Anu Ellä, Riikka Mäkilä ja/tai Jarkko Storberg.
  • Irlannin opintomatka järjestetään 20.–25.3.2023. Tutustutaan Irlannin pienryhmien tunnuslukujen seurantaan, johtamiskulttuuriin ja laidunnuksen managementiin. 35 paikkaa. Matka on täynnä. Ohjaajina Anu Ellä ja Jarkko Storberg. Lue lisää.

Lisätietoja:

Anu Ellä, p. 040 180 1260 ja Riikka Mäkilä, p. 040 180 1560, ProAgria Länsi-Suomi