Baijerin opintomatkalla opittua 10.-15.2.2013: Herrmannsdorf

2 min lukuaika

Luomua laadulla

Herrmannsdorfissa saimme nähdä melkoisen laajaa ja monipuolista toimintaa.

Herrmannsdorf1 620x360px

Herrmannsdorfissa saimmekin nähdä melkoisen laajaa ja monipuolista toimintaa. Toiminnan aloittamiseksi oli todellakin tarvittu melkoiset pääomat, jotta investoinnit ovat olleet mahdollisia.

Tilalla on useita myymälöitä ympäri Münchenin aluetta. Joten tuote volyymia tulee olla tilan takana paljon. Myös leipomo, panimo, juustola, erilaiset lihatuotteet sekä juurekset ja salaatit vaativat melkoisen määrän työntekijöitä ja organisointia.

Tähän kun lisätään vielä oma ravintola, sikala, kananjalostus, naudat ja lampaat sekä maatalousturismi, on tila näin suomalaisin silmin katsottuna jo melkoinen saavutus.

Herrmannsdorfin kierroksella saimme opastusta maalaisleivän tekoon sekä oluen panemiseen. Mielenkiintoista oli kuulla tilan rahoittamisesta. Osaltaan tilaa rahoitti liikemies, joka oli siirtynyt teollisista lihatuotteista pois ja halusi aloittaa puhtaalta pöydältä. Hänen ajatuksenaan oli tarjota ihmisille hyvää, laadukasta, ympäristön sekä eläinten kannalta hyvää ja terveellistä ruokaa. Tila on myös hakenut rahoitusta yksityisiltä ihmisiltä. Näillä osakkailla on mahdollisuus ostaa tilan tuotteita kanta-asiakashintaan. Osakkaille järjestetään parikertaa vuodessa ilmainen tapahtuma tilalla, johon he voivat osallistua.

Tilan omaa olutta.

Koska tilan toiminta perustuu pitkälti tilan kauppojen kautta myytäviin tuotteisiin ja niiden riittävyyteen on tilan omien peltojen ja eläinten lisäksi hankittava myös paljon tuotteita sopimustiloilta. Esimerkiksi sikoja ja nautoja kasvatetaan edellisellä Raupachin sikatilalla.

Valitettavasti valoisa aika alkoi päivästä loppua, jottei ihan kaikkea saatu irti kyseisestä tilasta mutta siihen olisi varmasti vaadittu myös vähintään kokopäivän tutustuminen. Saimme kuitenkin hyvät maistiaiset siitä miten äärimmilleen voi luomutilaa kehittää.