Farmari on jo ovella

2 min lukuaika

Kasvun keskellä

ProAgriana haluamme tämän vuoden Farmarissa herättää yhteisen keskustelun suomalaisen huoltovarmuuden parantamisesta ja vastuullisuudesta niin elintarviketaloudessa, metsätaloudessa, energiantuotannossa kuin muillakin toimialoilla. ProAgrian neuvontaosastoilla tuomme esille vaihtoehtoja ja ratkaisuja maatilayritysten tuotannon, talouden ja strategisen johtamisen parantamiseksi nykyisessä poikkeuksellisenkin haastavassa ja muuttuvassa toimintaympäristössä.

Heikki pahkasalo

Farmari on jo ovella

Farmari 2022 maatalousnäyttelyn valmistelut etenevät vauhdikkaasti. Kesäkuu on meille näyttelyn järjestäjille työntäyteistä aikaa. Olemme kuitenkin vakuuttuneita, että kaikki on valmista, kun näyttelyportit avautuvat 30.6.2022 klo 10 Mikkelin täysin uudistuneella Kalevankankaan näyttelyalueella.

Kesän 2022 Farmari-maatalousnäyttely Mikkelissä on ensimmäinen ProAgria-keskusten yhteisen ProAgria Tapahtumat Oy:n järjestämä maatalousnäyttely. Paikallisella ProAgria-keskuksella on edelleen suurin rooli näyttelyn järjestelyissä, mutta tiiviimmällä yhteistyöllä olemme leventäneet hartioita myös useampien keskusten erityisosaamisella ja yhteistyöverkostoilla.

Uskomme, että yhteisille kohtaamisille ja keskusteluille on tilausta juuri nyt parin välivuoden jälkeen. Pääteemoina Farmarissa tänä vuonna ovat vastuullisuus ja huoltovarmuus. Teemat tulevat näkymään monipuolisesti mm. Farmarin ohjelmissa sekä Farmariin osallistuvien yritysten ja muiden organisaatioiden kautta. Tälläkin kertaa merkittävässä roolissa ovat suomalainen elintarvikeketju pellolta pöytään, kotieläimet rotunäyttelyineen, kehittyvä metsätalousklusteri, koneet ja teknologia sekä energia ja vapaa-aika. Kolmeen näyttelypäivään mahtuu runsaasti myös kevyempää ohjelmaa, mm. latotanssit lauantaina Farmarin juhlahallissa. Farmarin retkitilojen joukosta löytyy useita mielenkiintoisia ja uraauurtavia yrityksiä Etelä-Savosta, joihin yleisö voi tutustua näyttelypäivien aikana.

ProAgrian puolelta haluamme tämän vuoden Farmarissa herättää yhteisen keskustelun suomalaisen huoltovarmuuden parantamisesta ja vastuullisuudesta niin elintarviketaloudessa, metsätaloudessa, energiantuotannossa kuin muillakin toimialoilla. ProAgrian neuvontaosastoilla tuomme esille vaihtoehtoja ja ratkaisuja maatilayritysten tuotannon, talouden ja strategisen johtamisen parantamiseksi nykyisessä poikkeuksellisenkin haastavassa ja muuttuvassa toimintaympäristössä. Hallinnon puolelta esillä ovat mm. uusi CAP 27 maaseutuohjelma ja mitä se tarkoittaa suomalaisilla maatiloilla. Hallinto on luvannut esitellä Farmarissa ensimmäistä kertaa myös uuden Hyrrän.

Haluan jo tässä vaiheessa kiittää yhteistyökumppaneitamme todella monipuolisesta yhteistyöstä Farmarin rakentumiseksi Mikkeliin ja näyttelyyn liittyvien eri palvelujen toteuttamisessa. Farmari on suuri ponnistus ProAgrialta, mutta myös lukuisilta näytteilleasettajilta ja muilta toimijoilta. Unohtamatta myöskään talkoolaisia ja yhdistyksiä niiden taustalla. Suuri kiitos!

Farmari järjestetään Mikkelissä 30.6.-2.7.2022. Farmarin monipuoliseen ohjelmaan ja muuhun tarjontaan voi tutustua Farmari-sivuilla osoitteessa www.farmari.net

Tapaamisiin Farmarissa!