Wemmi täyttää 30 vuotta - luvassa juhlahumua

2 min lukuaika

Uutinen

Perinteikäs ja odotettu Wemmi Ween maan wiljaa -sadonkorjuumarkkinatapahtuma täyttää tänä syksynä 30 vuotta. Tapahtuma järjestetään syyskuun puolivälissä 16.-17.9.2023 Jyväskylän Paviljongin alueella.

Wemmi 077 1

- Suosikkitapahtumalla on Jyväskylässä pitkät juuret ja tapahtuma houkuttelee vuosittain runsaasti kävijöitä. Paikalle tullaan kotimaisen ruoan, syksyn sadon sekä kotimaisten kädentaitojen perässä, kertoo tapahtumatuottaja Niina Lampinen ProAgria Tapahtumat Oy:stä.

Jyväskylän satamasta vuonna 1993 lähtenyt tapahtuma järjestettiin aluksi ulkotapahtumana. Suosion kasvaessa Wemmin tapahtumapaikaksi muuttui Jyväskylän Paviljongin alue, jossa on mahdollisuus myös sisäosastoille.

- Tapahtuman suosio kasvoi ja satama-alue kävi pieneksi, joten Wemmi siirtyi Paviljongin alueelle. Alue laajeni ja mukaan tulivat sisäosastot, joita etenkin kädentaitajat kaipasivat tuotteineen, Lampinen jatkaa.

Pyöreiden vuosien kunniaksi Wemmi on uudistunut, mutta perusidea pysyy samana: tuodaan kotimaista ruokaa ja sadonkorjuutuotteita kävijöille ostettavaksi.

- Wemmissä nostetaan esille lähi- ja pientuottajia sekä heidän tuotteitaan. Osastoja Wemmissä on tänä vuonna yli 250, Lampinen kertoo.

Alusta alkaen Wemmissä on ollut myynnissä myös Keski-Suomen maa- ja kotitalousnaisten paikan päällä keittämää ruispuuroa.

- Ruispuuro on ollut kävijöiden suosikki vuodesta toiseen. Olemme kuulleet kommentteja ihmisiltä, jotka kertovat käyvänsä joka vuosi Wemmissä ruispuurolla, kertoo Keski-Suomen maa- ja kotitalousnaisten toiminnanjohtaja Eeva-Liisa Kivimäki.

Wemmi - Ween maan wiljaa -sadonkorjuumarkkinat järjestetään la-su 16.-17.9.2023 Jyväskylän Paviljongissa. Tapahtumaan on vapaa pääsy. Wemmissä on ostettavissa kotimaista ruokaa, sadonkorjuutuotteita, luomu- ja lähiruokaa sekä kotimaisia kädentaidon tuotteita. Wemmin tarjonnan kruunaavat monipuoliset kahvilatuotteet ja ruoka-annokset. Juhlavuoden kunniaksi on arvottavana herkkukori, johon on kerätty Wemmin myyjien tuotteita. www.wemmi.fi

Tapahtuman järjestää ProAgria Tapahtumat Oy, jonka ydintoimintaa on maatalousalan ammattinäyttelyiden järjestäminen. Sen tunnettuja tapahtumia ovat KoneAgria-näyttely, Farmari-maatalousnäyttely sekä Jyväskylässä järjestettävä sadonkorjuutapahtuma Wemmi-sadonkorjuumarkkinat. Tapahtumat ovat ProAgrian omistajien eli viljelijöiden haluamia uuden tiedon, tekniikan ja menetelmien tutustumispaikkoja, sekä suosittuja kohtaamis- ja verkostoitumispaikkoja. proagria.fi/proagriatapahtumatoy