Tuottajalle kiitos -stipendihaku käynnistyy jälleen ja kerää maataloussektorin innovatiivisimmat ideat

3 min lukuaika

Uutinen

Stipendien avulla tuetaan maanviljelijöitä vaikeiden aikojen keskellä. Jo viidettä kertaa jaettavat Vaasanin, K-ryhmän ja ProAgrian Tuottajalle kiitos -stipendit antavat maanviljelijöille mahdollisuuden hakea taloudellista tukea viljelyyn tai jatkojalostukseen liittyvien innovaatioiden kehittämiseen, testaamiseen sekä uuden tiedon jakamiseen. Stipendien avulla voidaan tarjota alkutuottajille aito kiitos ja kannustin viljelyn kehitystyöhön ja koko arvoketjun vastuullisuuden edistämiseen. Haku alkaa 14. helmikuuta ja on auki 29.3. saakka.

Tuottajalle Kiitos Viljakuva logoilla

Tuottajalle kiitos -yhteistyön tarkoitus on jakaa rahallista tukea ruokaketjun alkupäähän mahdollisimman suoraan ja hyödyllisellä tavalla. K-ryhmän valikoimaan ovat jo vuodesta 2015 lähtien kuuluneet Tuottajalle kiitos -tuotteet, joiden myyntihinnasta osa tuloutetaan suoraan alkutuottajille.

’’Suomalaiset pitävät kotimaista ruokaa suuressa arvossa, ja trendi on korostunut viime vuosien mullistusten aikana. Tuottajalle kiitos -tuotteet ovat tärkeitä niin kuluttajille kuin meille, sillä pääsemme niiden avulla suoraan tukemaan suomalaisen viljelyn kehitystä”, Keskon päivittäistavaratoimialan tavarakaupan johtaja Harri Hovi toteaa.

Stipendien avulla viljelijöille tarjoutuu uudenlainen mahdollisuus kasvattaa omaa osaamistaan ja saada tukea tuoreille ideoille, jotka vievät koko toimialaa eteenpäin. Jaettavat stipendit ovat suuruudeltaan 3 000–10 000 euroa per hakija, ja stipendejä jaetaan vähintään viisi kappaletta, kerran vuodessa.

”Stipendihaku on tuottanut tähän mennessä paljon uusia, luovia, kaupallisia innovaatioita ja arjen ratkaisuja tiloille. Olemme myös päässeet jakamaan merkittävää tietoa maataloussektorin uusista tuulista. Uudet ideat ovat päässeet myös kuluttajien tietoisuuteen”, iloitsee ProAgria Keskusten Liiton yhteiskuntasuhde- ja vastuullisuusjohtaja Suvi Anttila.

Uusia innovaatioita tuettava myös vaikeina aikoina

Viime keväänä tuottajalle kiitos -stipendin saajien joukossa oli mm. Mantereen luomukarjatila Lempäälästä, joka hyödynsi 10 000 euron stipendin koulutus- ja neuvontatoimintansa kehittämiseen, jotta voisi auttaa viljelijöitä viljelemään kustannustehokkaasti helposti toteutettavilla menetelmillä. Jouni Rantala Juankoskelta sai 5000 euron stipendin mahdollisuudesta käyttää kuituhamppua aurausviittoina.

”Kaikkien seitsemän viime kierroksen stipendinsaajan kehityskohteet olivat konkreettisia ja ajan hengessä olevia. Toivomme, että alkutuottajilla riittää intoa myös vaikeiden aikojen keskellä suunnata katsetta rohkeasti tulevaan ja ajatella toimintaansa uudella tavalla. Sitä haluamme stipendien avulla tukea, ideoiden matkaa innovaatioiksi”, kertoo Vaasanin liiketoimintajohtaja Minna Cousins.

Vaasan Tuottajalle kiitos -viljelijästipendihaku

Tuottajalle kiitos -stipendiä voi hakea 14.2.–24.3.2023 osoitteessa proagria.fi/viljelijastipendi. Sivustolla voi myös tutustua aiempiin stipendin saajiin. Tämän vuoden stipendin saajat valitsee asiantuntijaraati, joka muodostuu Vaasanin, ProAgrian, K-ryhmän, MTK:n sekä Lantmännen Agron edustajista. Stipendit maksetaan huhtikuussa. Jaettava kokonaissumma on riippuvainen Tuottajalle kiitos -leipätuotteiden myynnistä.

Vaasanin Tuottajalle kiitos -tuotteet:

Vaasan Ruispalat Tumma Herkku Tuottajalle Kiitos (tuki 5 senttiä)

Pirkka Setsuuri (tuki 20 senttiä)

Lisätietoja:

Vaasan Oy on suomalainen leipomoalan yritys, joka työllistää Suomessa noin 520 henkilöä. Yhtiön historia ulottuu aina vuoteen 1849, mikä tekee meistä Suomen vanhimman valtakunnallisen leipomoalan toimijan. Leivomme suomalaisten rakastamia leipiä neljässä leipomossa eri puolilla maata, rikkaan suomalaisen leipäkulttuurin edistämiseksi. Tunnetuimpia tuotemerkkejämme ovat Vaasan Ruispalat ja Vaasan Kauratyynyt. Suomen lisäksi leivomme myös Baltian maissa. Omistajamme Lantmännen Unibaken kautta olemme osa ruotsalaisten maanviljelijöiden omistamaa Lantmännen-monialakonsernia, joka on yksi Pohjois-Euroopan suurimpia toimijoita bioenergia-, kone-, maatalous- ja elintarviketoimialalla. vaasan.fi

K-ryhmän noin 39 000 hengen poikkeuksellisen mukava porukka työskentelee päivittäin, jotta asiakkaiden olisi kiva käydä kaupoissamme Pohjoismaissa, Baltiassa ja Puolassa. Autamme noin 1 800 kauppaamme palvelemaan asiakkaitaan päivittäistavarakaupassa, rakentamisen ja talotekniikan kaupassa sekä autokaupassa. Teemme työtämme suurella sydämellä huomioiden samalla yhteiskuntaa ja ympäristöä. Uudistuaksemme kokeilemme innolla uutta. Teemme tämän, koska haluamme tarjota hyviä valintoja niin lähimarketin hyllyillä kuin verkossakin. kesko.fi

ProAgria

Me proagrialaiset olemme maatalouden ja maaseudun yritystoiminnan asiantuntijoita. Meitä pitää koossa verkostomme voima ja puskee eteenpäin jano hallita uusin tieto. Kehitämme jatkuvasti osaamistamme, että käytössäsi on uusin tieto ja parhaat työvälineet. Päätavoitteemme on tuoda ratkaisuja joskus nopeastikin muuttuviin tilanteisiin. Toisinaan tarvitaan nopeaa reagointia, mutta haluamme myös muistuttaa, että jokainen yritys tarvitsee toiminnan kehittämiseksi strategiaa pitkällä tähtäimellä. Kattavassa verkostossamme meitä proagrialaista on 650 ja toimimme kaikkialla Suomessa paikan päällä ja etänä. Kiinnepisteemme ovat yhdeksän ProAgria keskusta ja Liitto. Rakennetaan yhdessä maatalouden ja maaseudun valoisaa tulevaisuutta. Siihen tarvitaan meidän kaikkien tahtoa, osaamista ja asiantuntemusta sekä luotettavaa kumppanuutta, edelläkävijyyttä ja ratkaisuja. #onnistummeyhdessä, proagria.fi