Tilitoimiston valinnassa ratkaisi toimialan tunteminen

1 min lukuaika

Referenssit

Lietolainen viljelijä Esa Sairanen vaihtoi ProAgrian tilitoimistopalveluihin.

Esa Sairanen siirtyi tilitoimiston vaihdon yhteydessä sähköiseen kirjanpitoon.

Lietolainen viljelijä Esa Sairanen vaihtoi ProAgrian tilitoimistoon vuosi sitten. ”Jatkettuani tilaamme sukupolvenvaihdoksen jälkeen, kartoitin tilitoimistoja isäni ja muiden kokemuksia hyödyntäen. Pidin tärkeänä, että valitsemani tilitoimisto tuntee alaa, jolloin mm. alalle ominaiset verotekniset yksityiskohdat tulee huomioitua."

Tilitoimiston vaihdon yhteydessä Sairanen siirtyi sähköiseen kirjanpitoon Webwakka-ohjelmalla. "Olin ihan yllättynyt miten paljon sain ProAgrian tilitoimistolta tukea ongelmakohdissa, ja myös nopealla aikataululla", kertoo Sairanen kiitollisena.

"Sähköisen kirjanpidon etu tulee siinä, että pysyy ajantasalla menoista ja tuloista, kun tekee kirjaukset kuukausittain. Koin myös, että siirtymä oli helppo. Ensimmäisen parin kuukauden jälkeen hoidettavana oli lähinnä vain kirjanpidollisia pyyntöjä ja selvityksiä."

Tilipalvelupäällikkö Jaana Laaksonen jatkaa sähköisen kirjanpidon eduista: "Näkymä on molemmilla reaaliaikainen - niin viljelijällä kuin tilitoimistolla. Näin asioihin on mahdollista reagoida tarvittaessa nopeasti."

Tilalla muutokset jatkuvat, parhaillaan on yhtiöittäminen menossa. "On hyvä, että talouden seuranta sujuu ja tietoa kertyy tulevaisuuden suunnittelun tueksi", pohtii Sairanen.

Laaksonen pitää myös tärkeänä, että viljelijä itse on aktiivisesti kiinnostunut tilan taloudesta ja haluaa hyödyntää ajantasaista seurantaa.

Tilan ensimmäinen tilikausi on nyt ProAgrian toimesta kirjattu ja tilinpäätös tehty. "Iso kiitos Jaanalle hyvästä yhteistyöstä!"

Esa Sairanen on tyytyväinen ProAgrian Tilipalveluihin