Tilitoimisto sähköisenä sujuvoittaa arkea

2 min lukuaika

Talous

Sähköisyys helpottaa yrittäjän arkea, lisää ymmärrystä yrityksen taloudellisesta tilasta ja yhteistyö tilipalvelun kanssa sujuvoituu.

S18 valmis sahkoiset tilipalvelut kuva id 130188

Sähköisestä taloushallinnosta ja taloushallinnon pilvipalveluista on nopeasti tullut valtavirtaa. Parhaimmillaan sähköisyys helpottaa yrittäjän arkea, lisää ymmärrystä yrityksen taloudellisesta tilasta ja tekee yhteistyöstä tilitoimiston kanssa sujuvampaa.

Hyödynnä sähköisiä yhteyksiä

Nykyaikainen taloushallinnon ohjelmisto tarjoaa kattavat sähköiset yhteydet. Myyntilaskut voidaan lähettää verkkolaskuna tai tulostuspalvelun kautta, mikä säästää aikaa ja vaivaa. Ostolaskut kannattaa ottaa vastaan verkkolaskuina tai skannauspalvelun kautta, jolloin niiden käsittelykin on sähköistä.

Kun maksut hoidetaan ohjelmistoon sisältyvällä pankkiyhteydellä, ei tietoa tarvitse erikseen siirtää verkkopankkiin.

Työnjako helpottuu ja tiedonkulku nopeutuu

Yrityksen ja ProAgria Tilitoimiston yhteisessä käytössä oleva taloushallinto-ohjelmisto parantaa yhteistyötä ja helpottaa työnjakoa. Ohjelmistojen avulla molemmilla toimijoilla on saatavilla aina ajantasainen tieto yrityksen taloudesta ilman mappien kuukausittaista kuljettelua. Samalla molempien prosessit helpottuvat ja tehostuvat. Työnjako voidaan tehdä joustavasti ja tapauskohtaisesti yrittäjän toiveiden mukaan.

Toisaalta ulkoistetussa taloushallintomallissa asiakas pystyy seuraamaan kirjanpitoa ja esimerkiksi myynnin tai kulujen kehittymistä omatoimisesti omien tunnustensa avulla.
Yritys voi myös päättää, mitkä taloushal¬linnon osa-alueet se hoitaa itse ja mistä ProAgria Tilitoimisto huolehtii; käyttöoikeuksia ohjelmassa muuttamalla työnjakoa on helppo muuttaa ti¬lanteen mukaan.

Molemmat voivat keskittyä omaan ydinosaamiseensa; asiakas liiketoimintaansa ja ProAgria Tilitoimisto laadukkaiden taloushallintopalveluiden tuottamiseen.

Kehityskohteet ja kipupisteet esiin

ProAgria Tilitoimisto talouden tunnusluvuista päästään käytännön tekemiseen. Asiantuntijamme auttavat sinua näkemään mitkä ovat kehityskohteet tuotannossa, panoksissa ja työtavoissa.
ProAgrian osaajien verkosto takaa vahvan maatilojen ja maaseutuyritysten tuotannon ja talouden ymmärryksen.

Työtavoissa tehostamista?

Sähköistyminen on iso muutos, mutta samalla myös hyvä tilaisuus tehostaa taloushallinnon prosesseja. Parhaan hyödyn saamiseksi onkin tärkeää, ettei vanhoja paperivetoisen maailman työtapoja siirretä sellaisenaan uuteen ympäristöön, vaan prosesseja mietitään uudelleen.
Kannattaa muistaa myös, että vain puoliväliin viety sähköistäminen voi mutkistaa työtapoja ja johtaa siihen, ettei tavoiteltuja etuja saavuteta.

Rutiinit helpottuvat

- Yritys voi maksaa laskujaan ja lähettää myyn¬tilaskuja missä ja milloin vain.
- Kuitit voi kuvata puhelimella, jolloin ne tallen¬tuvat automaattisesti taloushallinnon ohjelmistoon eikä paperisia kuitteja tarvitse säästää.
- Yrityksen reaaliaikaiseen talousnäkymään pääsee käsiksi ajasta ja paikasta riippumatta.
- Yrittäjä ja kirjanpitäjä pääsevät käsiksi samaan talousnäkymään, jolloin yhteistyö sujuu saumattomasti.

Ota yhteyttä

Kaikki ProAgria Tilitoimisto asiakkaat, niin pienet kuin suuretkin, voidaan hoitaa samalla järjestelmällä ja samalla tavalla arkirutiineja helpottaen. Järjestelmä mahdollistaa perinteisen kirjanpidon ja sähköiset palvelut.

Tilitoimistoasiantuntijat löydät täältä.

Jaana Laaksonen
Palvelupäällikkö, tilipalvelut
ProAgria Länsi-Suomi