Tervetuloa vastuulliseen Farmariin!

2 min lukuaika

Uutinen

ProAgrian valtakunnallisen asiakaslehden pääkirjoitus 19.4.2024.

Henri Honkala Tapahtumat Oy Farmari kuva Tanja Korpela

Vastuullisuus on tänä päivänä esillä lähes kaikessa julkisessa keskustelussa. Monesti tuntuu, että vastuullisuusinnostuksessa osalla keskusteluun osallistuvilta unohtuu, mitä se vastuullisuus oikeasti on. Käsite on erittäin laaja ja meillä ProAgrian toiminnassa vastuullisuus näkyy käytännön tekoina.

Farmari-maatalousnäyttely järjestetään Seinäjoella 4.–6.7. 2024. Farmarista voimme sanoa, että se on vastuullinen näyttely. Kuinka vastuullisuus sitten tulee näkymään Farmarissa? Näyttelyn järjestäjänä ProAgria tuntee vastuunsa koko alkutuotantokentästä. Eniten asia on tullut eteen kotieläinkentän  suunnitteluvaiheessa. Esimerkiksi afrikkalainen sikarutto ja viime vuonna laajasti esiintynyt lintuinfluenssa asettavat rajoitteita kotieläinkentän toteutukseen. Toimimme Farmarissa vastuullisesti emmekä tule aiheuttamaan kotimaiselle sika- ja siipikarjaketjulle edellä mainittujen eläintautien leviämisriskiä. Neuvontajärjestönä haluamme toimia vastuullisesti haastavassa eläintautitilanteessa.

Kymmenien tuhansien ihmisten saapuminen Farmariin aiheuttaa suuret vaatimukset näyttelyn ruokahuollolle. Syömme Farmarissa vain kotimaista ruokaa kaikilta niiltä osin kuin se on mahdollista. Myös lähiruoalla on näyttelyssä iso rooli. Tarjoammekin yhteistyökumppanimme avulla myyntikanavan ja mahdollisuuden tavoittaa uusia asiakkaita usealle lähiruoantuottajalle.

Liikenne on Suomessa suuri CO2-päästöjen aiheuttaja. Farmarin non-stop bussikuljetukset etäpysäköinnistä näyttelyalueelle tulevat kulkemaan jätteistä ja tähteistä tehdyllä biodieselillä. Näin pystymme vähentämään bussikuljetusten päästöjä 93 % verrattuna fossiilisella polttoaineella ajettuihin kuljetutuksiin. Sama ympäristövastuullinen toimintatapa on käytössä koko näyttelyn jätehuollossa. Jätteiden lajittelu eri jakeisiin on käytössä koko Farmarissa.

Myös työnantajana toimiminen vaatii vastuullisuutta. ProAgria työllistää Suomessa yli 600 asiantuntijaa. Työntekijöiden oikeudenmukainen ja tasapuolinen kohtelu on meille perusarvo, joka kantaa pitkälle. Avoimiin tehtäviin tulevat hakemusmäärät kertovatkin, että ProAgriaa pidetään houkuttelevana työnantajana. Farmari tarjoaa monelle nuorelle ensimmäisen oikean työpaikan. Siellä syntyneet hyvät kokemukset työelämästä ja yhteisöllisyyden tunteesta kantavat usein pitkälle.

Tervetuloa Seinäjoelle Farmariin 4–6.7.2024!

Henri Honkala

näyttelytoiminnan johtaja, ProAgria Tapahtumat Oy
toimitusjohtaja, ProAgria Etelä-Pohjanmaa