Ruoantuotanto turvataan kriisitilanteessa

2 min lukuaika

Uutinen

ProAgria palvelee poikkeustilanteessakin – tiistaina 24.3. avautuu uusi asiakaspalvelunumero

Numerokuvasrartikkeli

ProAgrian palvelut tuotetaan normaaliin tapaan myös koronaviruksen aiheuttamassa poikkeustilanteessa. Palveluilla turvataan ennen kaikkea keskeytyksetön ruoantuotanto. Palvelut on jo siirretty kaikilta mahdollisilta osin tehtäväksi etäyhteyksillä. - ProAgria avaa nyt myös asiakaspalvelunumeron, jonka kautta saa nopeasti läpi Suomen otettua yhteyttä ja jätettyä palvelupyynnön kaikkiin palveluihin liittyen. Yhteinen palvelunumero helpottaa asiakkaiden palvelusaantia kautta maan. Palvelunumero avautuu tiistaina 24.3.2020, kertoo toimitusjohtaja Harri Mäkivuokko ProAgria Keskusten Liitosta.

Etäpalveluja, verkkokursseja ja sähköisiä palveluja
ProAgria on siirtänyt koulutustapahtumia, kuten luomuperuskurssit, verkkoon. Nyt myös aivan peruspalveluja, kuten esimerkiksi viljelysuunnittelua ja ruokintapalveluja, tehdään verkkoyhteyksien välityksellä. - Etäyhteyden avulla on tehty muun muassa navettahavaintoja, eli hyvin moni maatilojen tarvitsema palvelu onnistuu poikkeustilanteessa ilman tilakäyntiä, toteaa Mäkivuokko.

Poikkeustilanne ei tule vaikuttamaan kevään EU-tukipapereiden täyttöön. Jos tilanne jatkuu pitkään, tämäkin palvelu hoidetaan verkkoyhteyksien avulla. Jos asiakkaalla on huonot verkkoyhteydet, tai muuten vaikeuksia tehdä palvelu etänä, sovimme tapaamisen kasvokkain. Siinäkin tilanteessa varmistamme, että palvelu tehdään turvallisesti.

Katse kohden kasvukautta
ProAgria kehottaa tiloja olemaan nyt kaukaa viisaita ja teettämään etupainotteisesti kuntoon kaikki tulevaa kasvukautta koskevat suunnitelmat. Logistiikka ja kauppa toimivat edelleen normaalisti, joten kesän tuotantopanokset kannattaa hankkia nyt. Jos kuljetusketjut häiriintyvät jossakin vaiheessa tätä kriisiä, se näkyy nopeasti myös tilojen arjessa. - Tiloilla on hyödyntämätöntä Neuvo 2020 -rahaa jäljellä. Nyt kannattaa käyttää poikkeusaika tulevan suunnitteluun Neuvo-rahoituksella, kannustaa Mäkivuokko.

ProAgrian asiakaspalvelun numero on 044 420 9000 ja siihen vastataan arkipäivisin kello 8.15.-16.00 alkaen tiistaista 24.3.2020.